• Ionela
  13.01.2021
  Încă o dată aduc mulțumire Sfântului meu drag care a fost alături de mine, astăzi am avut examenul pentru școala de șoferi și nu eram 100 % sigura pe mine. Dar Sfântul Nectarie a fost alături și astăzi, și am luat examenul. Mare este puterea Sfântul când ne rugam din tot sufletul. Îți mulțumesc sfinte Nectarie, mare făcător de minuni!
  Marinela
  13.01.2021
  De mult am vrut sa scriu ajutorul pe care Maica Domnului și Sfantul Nectarie mi l-au dat, dar mereu amânam. Astă vară, băiatul meu cel mare se pregătea pentru admitere la Facultatea de Teologie, dar pentru ca situația a fost asa cum stim din cauza pandemiei, eram debusolati si nu stiam cum se vor desfășura lucrurile. In ziua interviului, l-am lăsat pe băiat la facultate, iar eu m-am dus cu fetita mea la Mănăstirea Radu Vodă ca sa ma rog Sfântului sa il ajute, dacă este spre folosul lui. Nu au trecut 10 minute și mă sună fiul meu, spunându-mi sa ma duc sa il iau ca a terminat.

  Mari emoții am mai avut, dar când ne-am întâlnit mi-a zis că totul a decurs normal și că el crede că va fi bine. A doua zi a venit raspunsul: admis. Sfântul Nectarie a fost alături de noi și când vroiam sa ma închin la moaștele sale de la Mănăstirea Sinca Veche numai că lumea nu avea voie sa intre in biserică și moaștele nu se scosesera inca afară. Nu puteam sta prea mult timp si-mi părea rău că am ajuns până acolo fără să pot să mă închin la Sfântul meu bun. In momentul în care mi-am terminat gândul, preotul anunță că cine vrea sa împărtășească pe copii, poate să intre în biserică. Si fetita mea, Nectaria, a vrut, ea care se cam fereste, acum a acceptat din toată inima (are 4 ani). Si uite asa, am ajuns la raclale Sfântului și am putut să mă închin și să mă rog Lui. Apoi din Sinca Veche am intrat direct în spital din cauza covidului, am simțit prezența Sfântului Nectarie și a Maicii Domnului tot timpul lângă mine, deși eram foarte speriată, făcând multe atacuri de panica. Dar au trecut toate, ma ungeam cu mir și parcă totul trecea mai usor. Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, apără-ne pe noi pacatosii!
  Daniela
  13.01.2021
  Sfantul Nectarie l-a insanatosit pe tatal meu, cand, in urma cu doua saptamani, a suferit un atac cerebral! Mi-a auzit rugaciunea si s-a indurat de noi! Cuvintele nu sunt de ajuns spre a-i multumi! Ori de cate ori pot, repet in gand, "Bucura te, Sfinte Ierarh Nectarie, mare facator de minuni!
  Anca
  13.01.2021
  Vreau sa va arat ce minune a facut Sfântul pentru mine păcătoasa. Am uitat o lumânare aprinsă, adevarul e ca am pus-o de vineri si a ars încontinuu, am si uitat de ea, ieri la amiază ajunge soțul acasă și se simțea mirosul de plastic ars de la intrare in casa.Cand a ajuns sus era un miros si un fum de nu se putea sta in casa . Sfântul era langa lumânare si a păzit casa mea. Precizez ca era pusa pe lemn si langa era un lucru de mana crosetat, si nu sa intamplat nimic. Nu am cuvinte sa i multumesc Sfântului. ( icoana Sfântului o primisem de la Mănăstirea Radu Vodă). Slava Domnulu și Slava Sfântului Nectarie.
  Nicoleta
  13.01.2021
  Sfântul Nectarie s-a îndurat și de mine, păcătoasa, și a săvârșit o minune. Mulți ani am avut probleme cu gâtul, respectiv dureri, arsuri și sensibilitate la tot ce înseamnă apă, mâncare și aer rece, deși rezultatele exsudatelor faringiene arătau că nu au fost identificate microorganisme care să îmi producă infecție. Cu puțin timp în urmă mi s-au inflamat amigdalele, abia mai înghițeam de arsură, mă durea în gât și simțeam cum infecția coboară spre plămâni. Atunci nu am mai stat pe gânduri și m-am uns pe gât în dreptul amigdalelor și plămânilor cu uleiul de la candela care arde lângă Sfintele Moaște ale Sfântului Nectarie de la Mănăstirea Radu Vodă și am citit acatistul Sfântului. Când am terminat acatistul deja mă simțeam mult mai bine, iar dimineața următoare nu am mai avut absolut nimic. Mulțumesc din inimă doamnei care mi-a trimis uleiul, iar Sfântului Nectarie îi sunt veșnic recunoscătoare pentru tot și a devenit Sfântul meu de suflet. Slavă Domnului pentru puterea cu care lucrează prin oameni și prin Sfinții Săi!
  Catalina
  13.01.2021
  Sunt răcită de câteva zile și inevitabil m-a copleșit teama de virus. Și așa în timp ce-mi măsuram febra astăzi, citeam acatistul Sfântului meu bun Nectarie. Și febră nu am. Și vreau să-i mulțumesc Sfântului Nectarie si Bunului Dumnezeu și să-i rog să ne păzească de acest rău și se oricare altul și să ne dea sănătate să putem infrunta greutățile vieții. Și - i mai rog să fie alături de toți cei in suferință!
  Luminita
  13.01.2021
  Slava lui Dumnezeu! Minunat este Dumnezeu intru Sfinții Sai! Încep prin a va spune ca înainte de a ma căsători cu soțul meu care era catolic , ma sfătuisem cu parintii de la biserica unde am copilărit ce sa fac, sa-mi păstrez religia și sa facem căsătorie mixta sau sa merg după soț. Am făcut ascultare și am mers după soț așa cum mi-a spus parintele la care ma spovedisem înainte de nunta și mi-am lepădat credința ortodoxa devenind după soț catolica.

  Toți 3 copii au fost botezați la catolici. Soțul făcea efortul de a merge in fiecare duminica la aproape o ora distanță la biserica. Niciodata sufletul nu mi-a fost linistit și tot timpul am văzut o mare diferența între ei și noi. Dar intr-o zi mi-am zis “ voi începe sa ma rog pana când Domnul ma va auzi și ma va întoarce printr o minune, printr-o cale știuta doar de El, inapoi la ortodoxie.

  Nu a trecut foarte mult și m-am trezit cu un necaz foarte mare. Fiica noastra mai mare Maria dezvolta o tumoare osoasa sub ochi. Am alergat îndată cu primul avion de la Londra spre Cuvioasa Maica Parascheva. Medicii după ce au văzut imaginile au zis ca este o tumoare maligna! Fetița când a ajuns la Cuvioasa și a atins-o, i-a simțit mâinile calde prima data, a doua oară, inima cum bate și a treia oară a simțit o pace ca in rai. Nu mai voia sa plece de lângă ea, așa fericire simțise.

  Ii ceruse 3 lucruri : sa nu mai bea pastile ( erau steroizi pentru ca presupuneau înainte de rezultatul biopsiei ca este tumoare maligna) medicii sa nu o mai înțepe cu acele și ochiul ei sa revină in poziția normala, pentru ca acum ieșise foarte mult din orbita deoarece tumoarea împingea mult afara. A sunat și telefonul cu rezultatul biopsiei, slava cerului tumoarea era benignă așa ca minunile de la Cuvioasa începea sa se arate chiar din momentul acela. I-am oprit pastilele, cu teama însă. Apoi când am ajuns inapoi la Londra vorbisem cu doctorul dacă este bine sa o intrerup de pe steroizi.

  Au zis ca da dar treptat. Noi le oprisem deja de 3 zile. Nu a mai fost nevoie de perfuzii sau alte tratamente cu citostatice, totul se oprise in loc. Lacrimile și durerea de mama implorau pe Dumnezeu sa trăiască, sa fie bine. Cerusem sfatul părintelui Calistrat , care îmi spuse ca dacă vreau ca fata sa fie bine sa ii dau mirul și sa o împărtășesc săptămânal la ortodocși. Am vorbit cu soțul care s-a transformat total, nu era de-acord, nici nu prea realiza ce înseamnă mirul la noi, adică va deveni ortodoxa.

  Așa ca in prima faza nu m-a lăsat. Spunea ca fata va fi operata ii va scoate ce are acolo, ochiul revine la normal și coșmarul se încheie. Numai ca nu a fost așa. Doctorii ne spun ca va trebui sa ii taie toți 4 dinti de sus cu tot cu cerul gurii ca sa elimine complet tumoarea care este bine lipita de maxilarul de sus iar fata ii va fi reconstruita in timp. Nu am acceptat așa ceva. I-am rugat dacă se poate o operație prin cavitatea nazala, sa nu se taie direct maxilarul. Între timp am cerut părerea și la alți medici specialiști fin România din Cluj și București care mergeau pe aceiași idee ca și medicii din Londra.

  Au făcut operația prin nas. S-a eliminat 200g de tumoare. Ochiul era in aceiași poziție, ieșit din orbita. La 3 saptamani are iar un CT scan care arată ca și cum nici nu s-a intervenit. Tumoarea crescuse cu o agresivitate și cu o viteza foarte mare, totul era crescut la loc. Stau din nou de vorba cu soțul. Ii spun : “ oare ce vrea Dumnezeu de la noi” ? Te rog lasă-ma sa i dau mirul pana nu o mutilează medicii. Și in sfarsit primesc acordul. Alerg in graba la parintele care îmi devenise duhovnic între timp și îl rog sa ii dea mirul.

  Medicii, următoarea mutare , sa ii taie dinții. Dar mila Domnului pentru ca eu deja făcusem primul pas spre El, mult M-a ajutat. Și i se lucrează prin gura de data aceasta tăind pe dedesupt buza și nasul ca sa poată ridica totul in sus și sa facă excizie de tumoare cât mai corect. Când a intrat in operație îmi tremurau picioarele, am ieșit cu lacrimi in ochi după ce au adormit-o, gândindu-ma sărăcuța de ea e doar un copil de 8 ani, ce durere mare!

  M-am rugat mult sa fie bine sa o ajute Sfinții lui Dumnezeu, Sfantul Stelian, Sfantul Pantelimon, Sfantul Nectarie și mai ales Maica Domnului. Dar când a ieșit din operație ne-a îngenuncheat pe toți, mititica cum arată, ochiul era mult mai afundat, ca a unui om care se naște orb, o parte din pomete pe care se sprijinea ochiul , medicii nu au mai avut ce face cu ea , așa ca au înlocuit cu un suport de metal de Titan totul. După ce am văzut-o am ajuns acasa , am căzut in genunchi la icoana Maicii Domnului și plecând-mi capul am zis “ Maica Domnului tu unde ești acum sa-mi vezi durerea mea?” Dar imediat telefonul a și sunat. Era o bătrânica de la biserica care aflase de fetița noastra. Atât de mult au putut cuvintele ei atat de frumoase sa ma liniștească încât chiar parca Maica Domnului vorbise ca și o mama către mine.

  Era prima noapte in care reușisem sa dorm ca un copil, așa putere mare au avut acele cuvinte asupra mea. Slava Maicii Domnului, normal ca Ea era acolo. Între timp soțul amenințase cu divorțul, el mergea acum singur la el și eu îmi luam copiii și mergeam la noi la ortodocși . Toată lumea începuse sa ma vada o femeie nebuna. Ce am patit după 10 ani de căsnicie , de ce ma întorsesem la 100 grade, de ce vreau sa despart familia. Nimeni nu era cu mine in aceasta lupta grea pe frontul de lupta mintea! Dar era Dumnezeu și nu L- au putut birui! Maria după operație începuse sa picteaze un tablou cu Sfantul Ierarh Nectarie spre a-l duce la biserica din Londra unde își are Moaștele. Spunea ca îl face ca mulțumire ca a ajutat o in lupta cu aceasta boala! Medicii erau rezervă-ți, tumoarea rămăsese lipita de dinti, au răzuit cât au putut, mai mult nu se puteau bagă ptr ca afecta creșterea lor .

  Următorul pas era sa ii taie dinții. Trecuse 6 luni de la operație. Totul rămăsese pe loc. Apoi la alta examinare ceva se vedea iar pe CT scan , începea sa crească iar. Ingerul Domnului, acea bătrânica își făcea lucrarea. Îl suna pe soț și ii spune blajin dar dur. Nu va este mila de copilul dumneavoastră , ați pus in spatele ei crucea cu păcatele familiei , faceți o dat ce trebuie făcut, veniti la ortodoxie. Și uite așa de unde nu credeam vreodată ca soțul va trece la ortodoxie s-a trecut la noi, copiii au fost botezați și noi cununați anul trecut in Decembrie când am fost acasa. După toată rânduiala care s-a făcut , când am ajuns la CT iarăși , medicul nu stie cum dar realizează ca nimic nu a mai crescut de un an de zile și va începe operația de reconstructie cu os din cap.

  Maria pictase imediat după operație un tablou cu Sfantul Ierarh Nectarie pe care îl dusese la biserica Batersea din Londra ca mulțumire ca Sfântul a ajutat o sa se vindece. După un an de la operație când ne întoarcem la biserica greaca cu Moaștele Sfântului Nectarie , preotul ne cheama și ne spune: “ Maria , tabloul tău a ajuns in Spania la o fetița de 3 ani ci aceiași boala ca tine, tumoare la cap. Parintii au pus pictura in camera copilei și după ce ieșeau din camera, copila începea sa vorbeasca. Au intrat și au întrebat: cu cine vorbești tu aici? - Cu Sfântul din icoana. - Dar de ce vb cu el? - Pentru ca și el vorbește cu mine! Maria nu am ce sa-ți dau , tabloul nu pot sa îl aduc inapoi , dar îți dau crucea mea de la gât! Sfântul Nectarie , Sf Pantelimon , Maica Domnului ne au ajutat enorm! Slava Lui Dumnezeu ca toate le-a Așezat așa cum trebuiau sa fie !

  Maria este bine , tumoarea încă este pe dinti , dar mila Domnului ptr rugăciunile Sf Ierarh Nectarie și a tuturor sfinților ne ajuta sa nu crească deloc! Dacă aveți intrebari va raspund cu drag . Toate pozele sunt in tel spre mărturie!
  Ioana
  13.01.2021
  Mulțumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Cuvioasei Parascheva, Sfântului Nectarie si tuturor sfinților pentru ajutorul primit!

  Am fost testata pozitiv pentru Covid-19 in octombrie si atunci am interactionat cu toata familia (parinti, frate, cumnata, nepotel si sotul). M-am rugat Sfintilor sa ne ocrotească parintii, sa nu dezvolte si ei boala si minune: toti am avut virusul, dar parintii nostri au fost feriti de el. Au mijlocit pentru noi Cuvioasa Parascheva si Sfantul Nectarie si acum suntem cu totii bine!

  Mare este mila si puterea Bunului Dumnezeu!
  Mihaela
  13.01.2021
  Doresc sa multumesc Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem si Maicii Domnului fiindca m-au ajutat in reusita unui examen important pentru viitorul meu. Am citit acatistul Sfantului Nectarie timp de 40 de zile , iar ajutorul mult asteptat a venit chiar in saptamana in care am finalizat cele 40 de zile de acatist. Mainile spre rugaciune au mai fost indreptate si catre Sfantul Arsenie Boca, Sfantului Spiridon, Sfintei Marii Mucenite Ecaterina, Sfantului Mare Mucenic Mina, Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, Sfantului Ioan Rusul si Staretului Tadei de la Vitovnita. Slava Tie, pentru toate, Treime Dumnezeiasca si Prea Buna!(acatistul Sfintei Treimi). La final, fiindca am promis, am citit Acatistul de multumire “Slava Lui Dumnezeu pentru toate”. Iar acum vreau pe aceasta cale sa indemn pe toti credinciosii sa aiba incredere in Dumnezeu si in planurile Sale pentru noi.
  Adina
  13.01.2021
  Sfantul Nectarie m-a ajutat mereu si a fost lângă noi tot timpul, prima data am auzit de Sfântul de la tata și m-a impresionat cel mai mult când mi-a povestit cum copilul Anastasie a scris acea scrisoare către Dumnezeu rugandu-l sa il ajute cu hainute si incaltari si cu ceva banuti sa poată trimite acasa părinților sărmani. Dupa aceasta povestioara am început sa citesc mai multe despre viata și minunile Sfântului si mi-a ajuns în suflet în mod special fata de ceilalți.

  Prima minune Sfantul a facut-o cu mine și cu băiețelul meu care în România a fost considerat un copil automatizat, m-am rugat Sfântului si situația s-a îndreptat acum e bine, mergem la scoala (cl 1), a doua minune a făcut-o anul trecut când bunica mea a căzut la pat. Am citit acatistul Sfantului si incet incet situația s-a îndreptat si ii mulțumesc nespus pentru asta, acum 2 săptămâni nepotism mea a făcut un control orl în care i sa spus ca ceva nu e în regula cu auzul si ca nu respira bine cu una din nari, am citit acatistul Sfantului apoi a început si sora mea sa il citească si minunea nu a încetat sa apară, marți nepotica la control a fost foarte bine. Sfantul Necatrie mereu mi-a fost alături în orice,este cu noi la tot pasul si nu o sa ne lase niciodată! Il iubim si el ne iubește si ne arata în fiecare zi acest lucru! Bucura-te Sfinte Parinte Nectarie.
  Cata
  13.01.2021
  Cu smerenie si recunostinta vreau sa multumesc Bunului si Grabnic Ajutatorului Sfant Nectarie care in aceasta dupa amiaza m-a ajutat ca, in doar cateva minute , sa scap complet de o durere foarte mare in partea stanga a pieptului,care m-a facut sa ma tem de un infarct. M-am rugat repede, in cuvintele mele simple si durerea a disparut complet ,in chip minunat.

  Slava Tie Sfantul nostru drag care nu lasi pe nimeni neajutat!
  Alina
  13.01.2021
  Sfantul Efrem cel Nou și Sfantul Nectarie mereu sunt alături de noi și nu știu cum să le mulțumim îndeajuns pentru ajutorul primit.
  Vineri a fost o zi grea pentru mine și familia mea, o zi in care mi se părea că îmi fuge pământul de sub picioare, însă mi-am adus aminte de rugăciunile Sfinților.

  ,, Cine a năzuit la ajutorul lor și cu credință s-a rugat nu a rămas neajutat ?"

  ,, Că cine ia chemat pe ei intru ajutor și nu ia auzit?"

  Am citit acatistele Sfinților și ajutorul a venit de îndată și pentru asta mulțumesc din tot sufletul. Rugati-va Sfinților ori de câte ori aveți nevoie, va vor sprijini, nu vă vor trece cu vederea.
  E.
  13.01.2021
  Multe minuni a facut Sfantul Ierarh Nectarie cu familia noastra, dar as dori sa relatez pe cea mai recenta. De o perioada de timp simt o durere pe langa zona pieptului, si l-am rugat pe parintele nostru drag Sfantul Nectarie sa ma ajute si sa ma lase aceasta durere ungandu-ma si cu ulei sfintit de la Manastirea Sfantului din Grecia. Pot sa va zic cu mana pe inima ca nu a durat mult si durerea m-a lasat. Slava Sfinte Ierarhe Nectarie pentru multa ta milistovire si ajutor fata de noi pacatosii!
  Ionela
  13.01.2021
  Mulțumesc încă o dată Sfântul Nectarie pentru încă o minune făcută cu mine păcătoasa. În Aprilie am făcut testul Papanicolaus și a ieșit 'CIN III'. În septembrie am fost la un control mai amănunțit unde mi s-au luat probe pentru biopsie și a ieșit celule precanceroase, CIN II cu trecere în CIN III. Deja doctorița îmi scrisese în rezultat programare pentru colposcopie. Am refuzat total, am zis mai aștept pana la anul în aprilie. Am citit acatistul Sfântului Nectarie si Acoperământul Maicii Domnului 40 de zile, pe 28 Noiembrie am fost iar la ginecolog și astăzi am primit rezultatul cu CIN II. Sfântul mi-a fost alături și de data asta. Îți mulțumesc Sfinte pentru ceea ce faci pentru noi atunci când ne rugam din suflet. Toată nădejdea mi-am pus-o în el și rezultatul a venit. Am primit și ulei sfințit de la mănăstirea Radu Vodă din București și bineînțeles că mă ung cu el. Mulțumesc Elena Alina. Mulțumesc din suflet Sfântul Nectarie! Rugați-vă ca Sfântul vă va răspunde!
  Maria
  13.01.2021
  Ma numesc Maria si am trait o mare bucurie si minune facuta de sfantul Nectarie din Eghina, in pelerinajul pe care l-am facut impreuna cu sora mea Adriana, in luna septembrie 2019 in Grecia. Dar sa incep cu inceputul. In luna noiembrie a anului 2016, sora mea Adriana a primit vestea necrutatoare a diagnosticului de cancer la san, dupa 12 ani cand avuse-se primul neoplasm, atunci melanom malign. Lucrand si eu si sora mea in domeniul medical am stiut cu atat mai mult ce inseamna si ce o asteapta. A urmat tratamentul chinuitor al chimioterapiei, iar in lunile iunie, august si noiembrie 2017 al operatiilor cu tot felul de complicatii. Am fost langa ea si am sprijinit-o tot timpul si eu si parintii, iar dupa aflarea vestii bolii si de catre cunoscuti, care si ei au inceput sa o sprijine financiar, moral si nu in ultimul rand spiritual. Unii dintre prieteni, colegi, rude, cunoscuti dar si persoane pe care nu le cunostea foarte bine ii spuneau "ma rog pentru tine" si ii spuneau fiecare dupa cum stiau cate un Sfant degraba ajutator, cel mai des rostit fiind numele Sfantulului Nectarie de la Eghina.

  Am inceput sa ne rugam impreuna la acesti Sfinti, dar mai cu seama ne placea si ne place si acum foarte mult acatistul si rugaciunile catre Sfantul Nectarie, care erau ca un balsam pentru sufletul nostru. In timpul unei sedinte de chimioterapie pe cand citea acatistul Sfantului Nectarie a intrat in salon tot pentru a face chimioterapie o doamna din Bucuresti. Doamna respectiva si-a dat seama ca sora mea citeste un acatist dupa carticica micuta, dar nu stia al carui Sfant. S-a dus spre sora mea si i-a intins o punguta in care erau bucatele de anafura, o sticluta cu ulei sfintit si o iconita cu Sfantul Nectarie si a zis ca sunt de la Manastirea Radu Voda din Bucuresti, care are unul din hramuri Sfantul Ierarh Nectarie Taumaturgul, in care se afla o parte din moastele Sfantului Nectarie.

  A fost primul semn pe care i l-a dat Sfantul Nectarie ca ii asculta rugaciunile si ca este cu ea. I-am promis ca dupa ce trece de operatie si o sa se simta mai bine o sa fac tot posibilul cu ajutorul lui Dumnezeu si Maica Domnului, sa poata sa mearga si sa multumeasca tuturor Sfintilor la care s-a rugat si si-a pus increderea si ea a zis ca si-ar dori sa mergem impreuna. Dupa operatia din luna iunie au fost complicatii au urmat alte doua operatii si anul acela datorita starii ei nu a putut merge, dar am zis ca ramane pe anul urmator. In primavara din 2018 m-am interesat de pelerinaj in Grecia de la o colega de servici si mi-a zis ca se face in septembrie si i-am zis surorii mele o sa mergi atunci, stiind ca financiar nu ne-am fi permis sa mergem atunci amandoua. Dar a trecut si 2018 fara ca ea sa mearga si eu cu promisiunea neindeplinita. In toata aceasta perioada nu am inceptat sa ne rugam. In primavara din acest an sora mea a auzit cand am intrebat-o din nou pe acea colega de pelerinajul din Grecia ca as dori ca sora mea sa mearga.

  Sora mea a zis atunci "lasa ca mi-a mai promis si nu am fost niciunde". Am inceput sa ma rog Sfantului Nectarie ca sora mea sa ajunga la el, ca isi doreste foarte mult si iata ca la inceputul lunii septembrie am aflat data plecarii in pelerinaj. I-am zis si ei data plecarii si m-a rugat din nou sa merg cu ea, parintii cand au auzit au zis "du-te si tu, ca nu ai fost niciunde anul acesta", desi eu eram mai retinuta in a pleca. M-am rugat lui Dumnezeu pentru indrumare, iar dimineata m-am trezit sunand si facand rezervarea pentru amandoua. Am plecat in pelerinajul din Grecia la sfarsitul lunii septembrie cu grupul de pelerini din Timisoara avandu-l ca indrumator pe parintele Ioan Dumitriu, un preot cu mare har si un suflet pe masura, bunul Dumnezeu sa-l binecuvanteze. Dupa cateva zile de pelerinaj in care am fost si la alti Sfinti din "lista surorii mele", am ajuns seara pe Insula Eghina si cand ne-am cazat la hotelul Manastirii era deja intuneric. Parintele Ioan ne-a zis ca dimineata devreme participam la Sfanta Liturghie si apoi plecam repede sa prindem ferryboatul pentru urmatoarea locatie a pelerinajului. De la cunoscutii care au mai fost acolo stiam ca este in Manastirea Noua ralca in care se afla mana dreapta a Sfantului Nectarie. Dimineata cand a inceput Sfanta Liturghie am constatat ca se tine sus, foarte aproape de unde am fost cazati, in bisericuta veche, bineinteles ca si acolo se afla o parte din moastele Sfantului si unde am simtit o bucurie de nedescris, de fapt toata perioada cat am stat acolo am simtit o mare liniste si bucurie, dar sora mea isi dorea enorm sa ajunga in Manastirea Noua la racla cu mana dreapta a Sfantului. S-a terminat Sfanta Liturghie si parintele a zis sa ne grabim, sa mergem la autocar ca este tarziu si riscam sa pierdem ferryboatul, iar cei din grup s-au indreptat spre autocar. Eram chiar la capatul scarilor care coborau spre Manastirea Noua, eram asa de aproape de locul dorit de sora mea din tot sufletul si urma sa plecam fara sa il vedem.

  O maicuta care insotea grupul nostru de pelerini si cu care nu vorbisem pana atunci, pe nume Filumena, ne-a auzit cand l-am intrebat pe parinte daca nu mergem macar putin la Manastirea Noua si a zis ca nu mai e timp. Ea a zis atunci parintelui ca ar vrea sa coboare pana la Manastirea Noua, impreuna cu noi, promitand ca vom ajunge la timp la autocar si bunul parinte a fost de acord. Am luat-o la fuga, pline de bucurie pe trepti in jos cu maicuta, prin acea minunata gradina plina de flori si sub razlele blande ale soarelui diminetii, un peisaj feeric, rupt din rai, dupa inchipuirea noastra. Fugind maicuta ne-a spus ca nu este tot timpul deschis acolo, dar sa incercam totusi. Am ajuns foarte repede si manastirea si accesul la racla erau deschise. Nu am vazut pe nimeni acolo, eram doar eu, sora mea, Sfantul nostru drag Nectarie si draga si blanda maicuta, de fapt ghidul pe care ni l-a trimis Sfantul Nectarie pentru a ajunge la locul dorit de sora mea. Parca timpul s-a oprit in loc, nu pot descrie in cuvinte ceea ce am simtit atunci acolo, lacrimi de fericire curgeau siroaie pe obrajii mei si surorii mele, nu imi venea sa cred ca traiesc asa ceva, efectiv simteam prezenta Sfantului, plangeam si radeam totodata si maicuta de uita bucuroasa la noi, cand ne-a vazut asa fericite.

  Maicuta ne-a zis ca ea a mai fost acolo si alta data dar a vrut sa coboare la manastire cand ne-a auzit pe noi ca ne dorim sa mergem. Ne-am inchinat si i-am multumit Sfantului Nectarie pentru aceasta minune facuta si pentru tot ajutorul pe care i l-a dat surorii mele. Pentru ca doar cu ajutorul lui Dumnezeu, Sfanta Fecioara, Sfantul Nectarie si ceilalti Sfinti ea a reusit sa treaca cu bine peste toate operatiile si complicatiile, incezatoare, cu zambetul pe buze si un moral de invidiat, eram eu si parintii mai daramati ca ea. Am plecat toate trei foarte fericite de acolo si am ajuns la poarta chiar cand a ajuns si autocarul nostru. Cand sa ne urcam maicuta a zis razand ca de acum ne va striga si ne vom numi "Nectarinele" si ne-a placut ideea.

  Cand am urcat in autocar, trei baieti din grup, care cunosteau bine manastirea din pelerinajele anterioare ne-au intrebat daca am gasit deschis ca ei au coborat in acea dimineata de trei ori si au gasit Manastirea Noua tot timpul inchisa. Inca o dovada ca Sfantul ne-a asteptat acolo si a deschis-o pentru noi. Pe parcursul acestor trei ani ai bolii surorii mele, am invatat sa privim boala ei ca o binecuvantare primita si nu ca o povara, (desi nu a fost si nu este usor, mai ales pentru ea, in continuare are de facut tratament si controale periodice, dar slava Lui Dumnezeu acum se simte bine si analizele facute in acesti ani au iesit bine, stim ca doar datorita rugaciunilor), prin boala ei familia mea a devenit mai unita, ne apreciem si iubim mai mult. A fost un pelerinaj binecuvantat, plin de har, de pace si bucurie in toate locurile de inchinare si cele vazute si vizitate, pentru care aducem multumire bunului Dumnezeu, Sfintei Fecioare, parintelui Ioan Dumitriu, maicutei Filumena, dar deosebit pentru noi, la Sfantul nostru drag Nectarie din insula Eghina, caruia ii aducem lauda si multumire. Bucura-te Sfinte al lui Dumnezeu Nectarie, ca ai adus mare fericire noua "Nectarinele".

  P.S. Acest articol l-am scris anul trecut cand ne-am intors din Grecia, dar si anul acesta, mai bine zis in luna iulie am trecut din nou prin incercari, de data aceasta mama a fost diagnosticata cu suspiciune de cancer la san. A facut investigatiile necesare pentru aceasta patologie si dupa aceste investigatii, patru medici radiologi au confirmat ca e cancer. Ca si in cazul surorii mele rugaciunile catre Dumnezeu, Maica Domnului si Sfantul nostru drag Nectarie nu au incetat. I s-a facut punctia la san iar in rezultat s-a specificat ca nu sunt urme de celule maligne. A urmat operatia, i s-a facut sector largit, pentru ca chirurgul a zis ca e imposibil si poate nu a luat proba din formatiune fiind doar de 1 cm. In rezultatul histopatologic a reiesit ca formatiunea a fost benigna. Sfantul Nectarie ne-a ascultat rugaciunile din nou. Astazi in 01.10.2020 ziua de nastere a Sfantului Nectarie si la un an de la pelerinajul nostru in Grecia, sora mea si mama mea sunt in Grecia in pelerinaj, pentru slava si inchinare, urmand sa ajunga zilele urmatoare la Sfantul nostru drag Nectarie. Din nou zic: Bucura-te Sfinte al lui Dumnezeu Nectarie, ca ai adus mare fericire noua "Nectarinele". Slava lui Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfantului Nectarie si a tuturor Sfintilor.
  Iulia
  13.01.2021
  As vrea sa va povestesc si eu experienta mea in ceea ce il priveste pe Sfantul Nectarie. Ne doream un copil si am incercat aproape un an dar fara rezultat. In luna octombrie, am solicitat si eu pe pagina de facebook o sticluta cu ulei de la icoana Sfantului Nectarie, citisem ca multe femei care isi doreau copii si nu reuseau i-au solicitat ajutor sfantului.

  La sfarsitul lunii octombrie am aflat ca sotul are covid, ne-am izolat. In timp ce am fost izolati a ajus si uleiul de la candela Sfantului Nectarie impreuna cu acatistul si o iconita.bM-am bucurat foarte tare deoarece trecuse ceva timp de cand l-am solicitat si nu mai aveam speranta ca o sa vina. Am inceput sa citesc acatistul, iar la o saptamana am aflat ca sunt insarcinata. M-am entuziasmat foarte mult, cu gandul ca a fost ajutorul Sfantului.
  Din pacate, sarcina a fost extrauterina si a trebuit intervenit de urgenta. In salon am fost internata cu o colega. Am auzit ca a vorbit cu sotul ei si l-a intrebat ce face Nectaria. Dupa ce a incheiat apelul am intrat in vorba si am intrebat daca i-a pus numele fetitei dupa Sfantul Nectarie. Mi-a marturisit povestea ei, cum ca s-a rugat Sfantului sa ii ajute sa aiba un copil si si-a promis ca ii va pune numele dupa Sfantului Nectarie. Mi-a mai povestit ca a avut si ceva probleme de sanatate si tot cu ajutorul Sfantului a reusit sa le depaseasca, de asemenea sotul ei a fost in Grecia la Sfantul Nectarie.

  Am ramas placut impresionata. Si tind sa cred ca nu a fost o simpla coincidenta ca am cunoscut-o pe aceasta persoana. M-a incurajat si mi-a dat incredere ca daca o sa ma rog Sfantului cu siguranta ma va ajuta sa avem un bebe. Desi sunt trista pentru pierderea sarcinii, cred ca totul s-a intamplat cu un motiv si ca Dumnezeu are un plan cu noi si atunci cand o sa vina bebe o sa fie cu adevarat o binecuvantare. Aceasta intamplare imi da puterea sa trec peste evenimentul neplacut si sa ma rog in continuare Sfantului Nectarie si asteptam minunata veste.
  Alina
  13.01.2021
  Bună ziua, doresc să împărtășesc tuturor minunile pe care Sfântul Nectarie le-a săvârșit în viața noastră!

  Eram însărcinată cu băiețelul nostru mic, Eric Nectarie iar medicul sugera că prezintă Sindromul Down, astfel că într-o noapte mi-a aparut în vis un bătrânel mic de statură cu ochii verzi, spunându-mi ca băiețelul este sănătos și dacă îmi mai doresc Dumnezeu imi va dărui și o fetiță sănătoasă, dar să o numesc Maria Nectaria. Neștiind cine este, l-am strâns de mâini și privindu-l în ochi am întrebat dacă este vreun Sfânt sau diavolul, atunci Sfântul a disparut.

  A doua zi povestind prietenei mele visul, mi-a arătat Acatistul Sfântului Nectarie și era aceeași persoană care a apărut în visul meu.
  Mi-am dat seama că am greșit și mă rog, să mă ierte! A doua minune s-a întâmplat în luna august 2019, cand băiețelul mijlociu Ianis Alberto a prezentat o pareză la nervul 6 intraocular, fără a se ști cauza. Rugăciunile noastre au fost din nou ascultate de Sfantul Nectarie și Maica Domnului, astfel că după o lună a dispărut tot așa cum a și apărut, fără tratament.

  Mulțumim Sfinților, Arhanghelilor și Maicii Domnului, pentru rugăciunile către Bunul Dumnezeu, Domnul Isus Hristos și Sfântul Duh, Treimea Sfânta!
  Georgiana
  13.01.2021
  Buna ziua, doresc si eu a va impartasi ajutorul pe care l-am primit de la Sfantul Nectarie. La inceputul lui noiembrie dupa ce am aflat ca, cumnata mea urmeaza sa aduca pe lume un ingeras dar in acelasi timp mi-a zis ca nu se simte foarte bine si are niste dureri sub burtica, am zis in mintea mea ca am sa citesc Acatistul Sfantul Nectarie timp de 40 zile.

  Ea a descoperit ca acolo are un hematon. Merge la control periodic si i s-a zis ca bebele este bine si hematonul a inceput sa se mai micsoreze si durerile sa mai dispara. Abia are 2 luni dar sunt convinsa ca Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Sfantul Nectarie si toti Sfintii dragi o sa o ajute pana la final de sarcina si o sa nasca un bebe perfect sanatos si ea la fel o sa fie sanatoasa (o sa revin cu un mesaj dupa ce ea o sa nasca).

  Dar intre timp si pe mine nu a incetat Sfantul a ma ajuta, imediat dupa ce am terminat de citit 40 zile acastitul am fost sunata de sefa sa merg la munca ca voi avea o surpriza de Craciun. Am mers la munca si am primit contractul nedeterminat cu fabrica unde lucrez, la fel si viitorul meu sot, noi lucrand in aceeasi fabrica. Si o alta minune a fost pe data de 11 noiembrie de Sfantul Mina cand am primit vestea ca tata este chemat din nou la munca in aceeasi fabrica unde lucrez si eu( dupa ce a inceput perioada aceasta cu virusul, tatalui meu nu i s a mai prelungit contractul si a fost nevoit sa intre in somaj).

  Intotdeauna am zis si o sa zic cate zile voi avea " Nimic fara Dumnezeu".

  Multumesc din toata inima mea Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu ca tare M-a ajutat cand eram pe patul de spital( in urma unui accident de masina) . Multumesc Sfinte Nectarie, Sfinte Minasi, tuturor Sfintilor mei dragi care intotdeauna mi-au fost alaturi. Sa nu incetati niciodata sa va rugati pentru ca rugaciunile noastre mereu sunt ascultate, poate nu azi, poate nu maine dar atunci cand ne asteptam mai putin Doamne Doamnene trimite de Sus tot ceea ce noi avem nevoie. SANATATE SI CREDINTA MULTA.
  Alexandra
  13.01.2021
  O beneficiară a asociației la care lucrez a venit într-o zi plângând ca băiatul dansei pe lângă problemele grave de sanatate ale băiatului cu picioarele i-a apărut un nodul rumoare la gât. Doctorii erau îngrijorați de starea generala a tânărului sanatate. Am mers la Manaatirea Radu Vodă si cu lacrimi l-am rugat pe Sfântul meu drag Nectarie, care îmi este mereu aproape, sa il ajute pe tânăr. Am luat ulei, doamna a primit de la noi și acatistul cu Icoana Sfantului Nectarie.

  După 2 saptamani in care mama s-a rugat zilnic, băiatul s-a uns cu ulei de 2 ori pe zi a dormit cu Icoana lângă perna, nodulul s-a micșorat, aproape ca nu se mai vede. Slava Domnului pt toate! Grabnic ajutător este Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Spiridon.

  O altă minune, printre zeci de alte ocazii cand mereu a fost aproape, este ca un prieten drag de familie de multi ani isi dorea să fie hirotonit ai după multe rugăciuni la Radu Vodă, Sfantul Nectarie a intervenit și a aranjat lucrurile minunat, dovedind încă o dată că răbdarea este mereu încununată. In ziua in care am primit acasă Icoanele pictate pe lemn ale Sfinților Nectarie si Efrem cel Nou părintele meu m-a rugat sa citesc acatistul Sfantul Efrem.

  Sa nu aveti ezitări, Sfintii sunt mereu langa noi, ne ajută si ne iubesc.
  Alexandra
  13.01.2021
  Mulțumesc Sfântului Nectarie pentru ajutorul Sau la nasterea fetitei mele. Am avut o nastere traumatizanta cu ruptura uterina dar Sfantul Nectarie ne-a salvat pe amandoua. Sfântul Nectarie vegheaza asupra familiei mele de cand ne am cunoscut prima data.
  S.D.
  13.01.2021
  Vreau să vă marturisesc cea mai mare minune a Sfântului Efrem cel Nou și a Sfântului Nectarie din viaţa mea şi a soţului meu. Șase ani de așteptare, nenumărate analize, tratamente și nu reușeam să rămân însărcinată. Eram disperată, gândindu-mă că nu voi avea niciodată binecuvântarea de a-mi strânge la piept propriul copil. În urma unei investigații s-a descoperit că sufeream de infertilitate tubară, după îndepărtarea chirurgicală a trompei afectate, soluția finală era fertilizarea in vitro. Un verdict, din cauza căruia uiți sa mai respiri pentru câteva secunde. Dar mare și minunată este puterea Sfinților de a mijloci pentru noi înaintea Domnului!

  Auzisem că Sfântul Efrem a ajutat multe femei să își împlinească visul, așa că am plecat la mănăstirea Radu Vodă, și m-am închinat la moaștele Sfântului Efrem cel Nou și ale Sfântului Nectarie, iar timp de 40 de zile am citit acatistul Sfântului, nădăjduind într-o minune. Şi, după două luni, am rămas însărcinată și am născut un băieţel, botezat Efrem și doi ani mai târziu, s-a născut Nectarie. Ambii mei prunci, au fost zămisliți în urma multor rugăciuni și cu ajutorul Sfinților mei dragi. Îi mulțumesc din suflet Maicii Domnului (icoana "Siriaca"), Sfântului Efrem cel Nou și Sfântului Nectarie pentru că mi-au îndeplinit cea mai arzătoare dorință, cea de a deveni mamă!
  Ioana
  13.01.2021
  Bună ziua. Ma numesc Ruxandra Ioana și sunt din Baia mare. Vreau sa va spun minunea făcută de Sfântul Nectarie și Maica Domnului cu mine.

  Am inceput școala de șoferi în august și primul examen de teorie l-am avut în octombrie și bineînțeles l-am văzut. La fel și a 2-a și a 3-a oară . Doar că a 3-a oară am inceput sa plâng și să spun că Sfântul Nectarie și Maica Domnului nu vreau sa m ajute. Am spus atunci că nu mai zic acatistul sfântului și nu mă mai rog măicuței și gata.

  Noroc că soțul meu ma temperat și mi-a ridicat moralul și nu mă lăsat să întrerupt acatistul și am continuat. Așa că azi am fost pentru a 4-a oară la sala și cu ajutorul Sfântului Nectarie și a Maicii Domnului, am luat sala cu 26. Ii mulțumesc Sfântul Nectarie și Maicii Domnului pentru că nu m-au trecut cu vederea chiar daca eu am încetat să sper și să cred pentru câteva momente. Fara ei nu știu ce mă făceam.

  O alta minune sau ajutor primit de la Sfântul Nectarie și Maica Domnului este cu băiatul cel mai mic, Nikolas Ioan. Am inceput sa citesc minunile Sfântului Nectarie și am început să citesc acatistul Sfântului. După câteva zile am văzut pe pagina de Facebook Sfântul Nectarie și Sfântul Ioan Rusul că se trimite prin posta ulei sfințit de la mănăstirea Radu Vodă din București și am cerut și eu pentru băiatul meu. Nikolas vorbea mai greu, nu voia să spună și acum după ce l-am dat cu ulei de la mănăstirea Radu Vodă și am citit acatistul Sfântului a început să lege sa spună mult mai mult.

  Le mulțumesc din suflet pentru ajutor in toate , Sfântul Nectarie și Maicii Domnului.Nădăjduiți și rugativa cu credință pentru că va ajuta in orice problema. Nasul meu a fost inconștient și intubat la ATI infectat cu acest virus dar având și alte boli, afla de starea de sănătate a lui am cerut ajutorul Sfântului Nectarie și Maicii Domnului și după 2 zile și-a revenit și acum e bine.

  Rugativa cu credință și cereți ajutor Sfântului Nectarie și Maicii Domnului pentru orice problema zi se rezolva fara să îți dai seama.
  Raluca
  13.01.2021
  Ma numesc Teodorescu Raluca Maria și sunt din Gura Humorului. Vreau sa va spun minunea făcută de Sfântul Nectarie și Sfanta Ecaterina cu mine. Am aflat cu bucurie că va fi o slujbă de priveghere pentru Sfânta Ecaterina, unde se vor aduce și Părticele din Moaștele Sfântului Nectarie, la Frasin, o localitate învecinată. M-am dus și eu și deși am ajuns mai la urmă Sfântul a îngăduit să stau foarte aproape de El. În noaptea următoare am plecat la Brașov, doream locul din spate unde stăteam de obicei dar, prietena mea pur și simplu nu a vrut să mă lase pe mine acolo, am cedat repede deși eram supărată că nu voi sta comod.

  Cu 5 km înainte de Bacău am avut un accident de mașină, șoferul nostru a tăiat curba și ne-a izbit de un Trailer care transporta mașini Sfântul a avut grijă (aveam centura, colega din spate nu a fost atât de norocoasă, abia au scos-o cei de la SMURD de acolo) priveam cu stupoare totul. Atunci am înțeles de ce Sfântul m-a lăsat să stau lângă el deoarece mi-a dat putere și minte, am sunat imediat la 112 și în timp ce vorbeam cu doamna de acolo vorbeam și cu șoferul să scoată mașina de pe sensul de mers, din carosabil deoarece șoferul meu se blocase emoțional i-am explicat rapid că următoarea mașină îl va Face sandwich deoarece mașina noastră rămăsese oblic pe sensul de mers, iar farurile băteau în câmp, 2 minute mai tarziu a apărut un jeep care exact asta ar fi făcut Sfanta Ecaterina m-a ajutat apoi să ajung cu bine acasă și cu Sfântul Nectarie mai am două întâmplări de suflet pe care nu le pot spune aici, cu drag vă sfătuiesc să apelați la acest Sfânt deoarece este grabnic ajutător.
  Alexandra
  13.01.2021
  Ca de fiecare data Sfantul Efrem cel Nou si cu Sfantul Nectarie impreuna cu Maicuta noastra Sfanta m-au ajutat si de data asta. Cand incepuse sa-i fie foarte rau sotului, i-am dat cu ulei sfintit de la Sfantul Nectarie si m-am rugat lor iar minunea s-a savarsit extraordinar de repede ca si cum nu ar fi fost nimic. De foarte multe ori m-au ajutat Sfintii si Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, niciodata nu am ramas fara de ajutor. Slavit sa fie Domnul in Sfintii Lui. Rugati-va ca sigur va ajuta. Craciun binecuvantat tuturor. Domnul sa fie cu voi cu toti.
  Maria
  13.01.2021
  Tot timpul Sfantul Nectarie vine in ajutorul nostru dacă il chemăm din toata inima si cu credinta. Asa a făcut si cu mine. Am avut mari probleme medicale cu mama si tatăl meu si m-am rugat Sfantului care nu a întârziat sa-i ajute si sa le aduca vindecarea. Si eu sufăr de tiroida Hashimoto si am stări destul de neplăcute, dar il chem in ajutor pe Sfântul Nectarie si el vine in graba si ma ajuta. Multumesc dragului meu Ierarh Nectarie. Bucurate Sfinte Nectarie mare facatorule de minuni. Slava lui Dumnezeu pentru toate. Multumesc si Maicii Domnului si celorlalti Sfinți.
  Elena
  13.01.2021
  Vreau sa marturisesc o minune a Sfantului Nectarie care s-a petrecut anul acesta. Pe 1 aprilie 2019 verisoara mea, Melania, o tanara interpreta de muzica populara in varsta de nici 20 de ani a fost diagnosticata cu tumora parafaringian benigna si de atunci viata ei s-a schimbat complet. A fost un an foarte greu pentru ea. Totul a inceput treptat cu mici probleme de sanatate care pe parcurs s-au accentuat provocand adevarate probleme.

  Din pacate sistemul medical din Romania nu a fost promitator, astfel ea a fost expediata de la un spital la altul, in diferite orase, dar nimeni nu se baga sa opereze. Dosarul cu toate analizele ei a fost trimis si la Paris, la cei mai buni medici, urmand sa plece si acolo in caz ca primea acceptul pentru operatie. Nimic nu se intampla si mereu ramanea dezamagita de tot ce ii se spunea. A fost totusi optimista si mereu a luptat. Ce mi-a placut mult la ea era faptul ca zambea, desi totul parea in zadar. Apoi a aparut si problema cu acest virus (COVID-19) care a mai ingreunat situatia. Atat eu, familia cat si apropiatii ei ne-am rugat Lui Dumnezeu si Sfintilor(Sfantului Nectarie-acatist 40 zile) pentru rezolvarea acestei probleme de sanatate.

  Acum pe sfarsit de an 2020 a reusit sa se opereze tot la noi in tara, mai precis la Bucuresti, la un medic extraordinar de bun si cu suflet mare. După intervenție, vocea ei dispăruse pentru cateva zile, iar Sfantului Nectarie a fost Cel care I-a readus-o datorită ungerii cu sfântul Mir din manastirea unde se află Moaștele Sfântului. Vreau sa va spun ca verisoara mea draga, Mela mea s-a nascut a 2 oara, operatia a fost un succes, iar acum se recupereaza incetul cu incetul si este mult mai bine. Imi doresc din tot sufeltul sa poata canta din nou, sa fie din nou ea, fericita si implinita. Aceasta minune a schimbat-o si a maturizat-o complet, vede viata altfel, iar rugaciunea de multumire este nelipsita. Am promis Sfantului Nectarie ca voi scrie minunea daca va avea rezolvare.

  MELANIA:''Drag muritor...Sfântul Nectarie face minuni, roagă-te Lui și viața ta va prinde contur Vorbește cu Dumnezeu exact cum ai vorbi cu aproapele tău, El îți cunoaște inima...''

  ''Pe steaua cea nou răsărită a Ortodoxiei şi cetatea cea nou zidită a Bisericii să-l lăudăm întru veselia inimii, că proslăvit fiind prin lucrarea Duhului izvorăşte harul nestricăcios al tămăduirilor celor ce strigă: Bucură-te, Sfinte Părinte Nectarie. ''(condacul Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina)
  A.
  13.01.2021
  Cu rugăciune Sfantului Nectarie mereu, m-am simțit mai bine, mult mai liniștită si mai puternică ca pot trece peste orice obstacol. Dar cel mai "vizibil" să zic a fost atunci când in Ajunul Crăciunului m-am rugat si speram așa mult sa poată ajunge acasă în România, pachetul trimis pentru familia mea, cadoul de Crăciun pentru fratiorul meu mai mic care aștepta nerăbdător ca orice copil pe Moș Crăciun.

  Fiind ceva restricții la granițe datorită pandemiei, lucrurile păreau foarte greu accesibile, si inima îmi era foarte supărată, pentru al doilea an consecutiv cadoul pentru fratiorul meu iar nu îl va bucura de Crăciun, ceea ce pentru mine este totul fratiorul meu, inima mea. Deși nu sperăm sa ajungă pachetul decat după Crăciunul sau la finalul Crăciunului, pentru ca asa cum am zis erau restricții, simt și sunt ferm convină ca Sfantul Nectarie ma ascultat și mi-a văzut inima necăjita si a făcut posibilă toată bucuria aceasta, iar pachetul a ajuns la fratiorul meu in ziua Crăciunului cum a fost mai frumos, când nici nu se aștepta.

  Pe lângă această minune au mai fost si altele personale de suflet și au fost rezolvate de către Sfantul Nectarie. Rugați-vă mereu la el, este acolo, ne aude ,ne ajută, ne ascultă. Sănătate tuturor!
  Cosmina
  13.01.2021
  Vreau sa multumesc Sfantului Nectarie pentru grija si ajutorul daruit in acest an greu. M-a ajutat mereu cand l-am chemat in rugaciune, m-a ajutat la un examen foarte greu si de asemenea mi-a fost alaturi cand am trecut prin acest virus. Iti multumesc Sfinte Nectarie si nevrednica sunt de toate aceste daruri frumoase insa nesfarsita este mila si iubirea parinteasca a Tatalui Ceresc!
  Ana
  13.01.2021
  Vreau sa va impartasesc si eu ajutorul pe care l-am primit de la Dumnezeu, Maica Domnului, Sfantului Mina, Sfantulu Ioan Rusul, Sfantului Nectarie. Acum aproximativ 2 ani am aflat ca am helicobacter-bacteria care este foarte mult raspandita intre noi, de multe ori fara sa stim. Desi am facut tratamentul obisnuit de doua ori, nu mi-a trecut, pana intr-un tarziu, in vara anului 2020, cand am inceput sa citesc acatistul Sfantului Ioan Rusul 40 de zile. In acest timp am luat si tratamentul prescris de medic-a treia oara, m-am uns cu ulei de la Sfantului Nectarie, am baut si ceaiuri pentru stomac, iar dupa 6 saptamani, cand mi-am refacut analizelpe,acestea au iesit negative. Inca din prima zi de cand am inceput sa ii citesc acatistul Sfantui Ioan Rusul l-am simtit prezent in viata mea, aceasta mi-a intarit credinta ca ma voi insanatosi. Eu sunt sigura ca Maica Domnului si sfintii au fost cei care au mijlocit la Dumnezeu si m-au facut bine. Multumesc Domnului, Maicii Preacurate si Sfintilor Sai pentru dragostea si ajutorul Lor.
  Emilia
  13.01.2021
  Vreau sa mărturisesc și eu cum l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie. În anul 2002 mama mea a fost diagnosticata cu cancer gradul 1. O cunoștință, o femeie credincioasa care era mama unei monahii a sfătuit-o pe mama mea sa citească acatistul Sfântului Nectarie, acatist pe care l-a dat împrumut mamei să-l citească câteva zile, urmând sa-l restuie deoarece în acea perioada acatistul Sfântului Nectarie se găsea mai greu. Mama a citit acatistul și s-a vindecat. Datorita acestei femei am ajuns sa îl cunoaștem pe Sfântul Nectarie. Am ajuns și la București pentru a ma închina la moaștele Sfântului, o data am mers împreună cu doamna are i-a împrumutat mamai acatistul. Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie Mare Făcător de minuni.
  Florentina
  14.01.2021
  Când mi s-a întâmplat sa fac în pat împreună cu soțul a fost foarte jenant, am plâns o noapte întreagă cu Sfântul Nectarie în brațe și cu Maica Domnului pana mă luat somnul ghemuita și cu gândul ca dacă nu mă fac bine aveam sa renunț la viață de familie. A doua zi am mers sa cumpăr pampers cred ca va închipuiți ce am putut simți. Din fericire Dumnezeu a îngăduit ca prin Sfântul Nectarie și Maica Domnului eu sa mă fac bine și sa numai fiu nevoită sa port pampers. Îmi era frica sa beau apa multa, sa mănânc pepeni, sa adorm și sa merg sa dorm la alte persoane. A fost foarte greu dar cât am fost acasă mă rugam sa mă fac bine dar poate nu atât de profund și atât de afectata ca atunci când mam măritat. Poate Dumnezeu aștepta acea rugăciune profunda și acel moment sa îmi aducă o mare bucurie și o mare binecuvântare, un soț minunat și vindecarea bolii mele. Sa ne rugam din suflet ca niște copii, Dumnezeu vrea inimi și rugăciuni de copii. Slava Lui Dumnezeu ca a îngăduit ca eu sa mă fac bine după atâta timp. Mulțumesc Sfântului Nectarie și Maicii Domnului pentru a lor bunătate.
  Catalina
  15.01.2021
  Ii mulțumesc din suflet Sfântului minunat Efrem! În această seară a îndeplinit o dorință care a adus mare bucurie fiului meu! Ne ajută mereu, ori de câte ori Ii cerem ajutorul! Fii mereu alături de noi, Sfant bun!
  Florentina
  16.01.2021
  Sunt o mama cu doi copilași minunați pe care mi i-a dat Dumnezeu și pentru asta ii multumesc. În 2013 m-am mutat la soțul meu după care la scurt neam și casatorit. Eu aveam o problema de sănătate de când eram copil scăpăm urina noaptea în somn fara sa am vreun simt. Enurezis nocturn mai exact ăsta sa întâmplat timp de 22 de ani, era oribil de greu mă obișnuisem dar când a venit vremea sa mă mărit a fost cel mai greu lucru din viața mea. Când mi s-a întâmplat sa fac în pat împreună cu soțul a fost foarte jenant, am plâns o noapte întreagă cu Sfântul Nectarie în brațe și cu Maica Domnului pana mă luat somnul ghemuita și cu gândul ca dacă nu mă fac bine aveam sa renunț la viață de familie. A doua zi am mers sa cumpăr pampers cred ca va închipuiți ce am putut simți. Din fericire Dumnezeu a îngăduit ca prin Sfântul Nectarie și Maica Domnului eu sa mă fac bine și sa numai fiu nevoită sa port pampers. Îmi era frica sa beau apa multa, sa mănânc pepeni, sa adorm și sa merg sa dorm la alte persoane. A fost foarte greu dar cât am fost acasă mă rugam sa mă fac bine dar poate nu atât de profund și atât de afectata ca atunci când mam măritat. Poate Dumnezeu aștepta acea rugăciune profunda și acel moment sa îmi aducă o mare bucurie și o mare binecuvântare, un soț minunat și vindecarea bolii mele. Sa ne rugam din suflet ca niște copii, Dumnezeu vrea inimi și rugăciuni de copii. Slava Lui Dumnezeu ca a îngăduit ca eu sa mă fac bine după atâta timp. Mulțumesc Sfântului Nectarie și Maicii Domnului pentru a lor bunătate.
  A.
  18.01.2021
  Au trecut deja două săptămâni de când stomacul meu nu mai doare.

  La începutul postului Crăciunului anului trecut, în 17 noiembrie, m-am trezit dis-de-dimineață cu dureri îngrozitoare, din senin, de abdomen, în special zona stomacului. Cu greu am rezistat până la ora 13:00 când mi-am vizitat medicul de familie. Nu-mi amintesc să mai fi avut astfel de probleme în trecut, fapt pentru care m-am și speriat.

  După o lună și jumătate de la debutul durerilor, 4 tratamente schimbate, dintre care două cu antibiotice, diagnosticul de gastrită acută și anunțul medicului că ar fi bine să fac o endoscopie pentru o diagnosticare corectă (de care îmi e îngrozitor de teamă), am citit aici pe pagină mărturia unei doamne care, rugându-se Sfântului Ioan Rusul, s-a vindecat de infecția cu Helycobacter Pylori (cea care cauzează gastrita). La mine nu a fost de vină această bacterie, analizele au ieșit negative, ci probabil un fond emoțional anxios și stresant cu care mă confrunt de câteva luni bune încoace.

  Mă consider o persoană destul de credincioasă, însă pentru această problemă de sănătate nu m-am rugat mai deloc, până ce am dat de mărturia acelei persoane. Astfel, m-am înarmat cu răbdare, nădejde și cu 3 zile înainte de a merge pentru a 5-a oară la medic, m-am pus serios pe rugăciune.

  În fiecare seară, i-am chemat în ajutor pe Sfinții Haralambie și Ioan Rusul, citindu-le acatistul, pe Sfântul Nectarie, ungându-mă în zona stomacului sub forma Sfintei Cruci cu ulei sfințit de la icoana sa de la Mănăstirea Radu-Vodă din București și pe Sfântul Nichifor Leprosul care a fost prăznuit chiar în ziua dinaintea vizitei la medic. De asemenea, așa cum spune în acatistul Sfântului Ioan Rusul că "prin mir ai dat sănătate unei femei bolnave", în semnul Sfintei Cruci mi-am însemnat și eu fruntea, încheieturile mâinilor și stomacul cu un mir primit cadou care îl are înfățișat pe sticluță pe Sfântul Ioan Rusul.

  Și cum credeți? Cei 4 Sfinți au lucrat minunat, astfel că astăzi, la două luni distanță de când au început durerile și la aproape două săptămâni de când acestea au încetat, pot afirma cu bucurie că Sfinții Haralambie, Ioan Rusul, Nectarie și Nichifor Leprosul m-au vindecat și m-au ajutat să scap de acele dureri chinuitoare și mai ales de necesitatea efectuării unei endoscopii de care îmi era îngrozitor de teamă.

  Le mulțumesc Sfinților și îndemn pe toată lumea să ceară Sfinților, lui Dumnezeu și Maicii Domnului ajutor punctual, specific în necazurile sau nevoile lor. Cum spunea cineva, să avem rugăciuni de copii, căci suntem cu toții copiii lui Dumnezeu și El nu ne lasă, ci vrea să avem suflet de copil. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
  L.
  19.01.2021
  Spre rușinea mea, prima data când am primit Icoana Sfântului Nectarie am făcut-o cadou deși eu nu aveam in casa nici o icoana cu Sfântul! Probleme si greutăți am avut foarte foarte multe si o viața foarte grea! La un moment dat am făcut o depresie din care nu mai ieșeam si gândurile mele erau din ce in ce mai negre, eu fiind in general o ființa foarte optimista! Anul trecut, pe 2 mai un prieten m-a îndrumat sa citesc Acatistul Sfântului timp de 40 de zile si sa ma rog! Pentru mine a fost ca un moment de luminare pentru ca am început sa ma gândesc serios sa îmi tratez depresia ceea ce am si făcut! Au urmat apoi numai lucruri bune in viața mea! Dumnezeu, Maica Domnului, Domnul nostru Iisus Hristos si Sfântul Nectarie impreuna cu Sfânta Cuvioasa Paraschieva au făcut minuni in viața mea!Nu trebuie sa uitam niciodată sa mulțumim pentru tot ceea ce se întâmpla bun in viața noastră si nici sa nu uitam sa ne rugam mereu!Sper ca tot mai mulți oameni sa se apropie de Dumnezeu si de Sfinți si sa încerce sa fie oameni buni!
  Luminita
  20.01.2021
  Vreau sa incep a va povesti minunile care m-au ajutat sa ma vindec de stomac, colon iritabil, din cauza pandemiei de anul trecut din martie au început pe fondul depresiei fricii dureri la nivelul stomacului a colonului iritabil o serie de investigații tratamente care nicicum nu-mi deveneam citind acatistul Sfintului Nectarie al Sfintului Efrem cel Nou rugaciuni intense la Măicuță Domnului in ziua de azi ma simt mult mai bine si sunt mai puternică datorita acestor Sfinți minunați care ne ajută la orice rugăciune si cerere de sanatate le mulțumesc si le sunt recunoscătoare toată viața din suflet rugați va caci ajuta foarte mult Slava Sfintului Nectarie Sfintului Efrem Măicutei Domnului si tuturor Sfinților!Sfinții sunt întotdeauna cu noi si in rugăciunile noastre !
  Daniela
  20.01.2021
  Sfantul Nectarie m-a ajutat sa-mi cumpar o casa , desi nu aveam nici un ban cand am inceput sa citesc acatistul, in maxim 6 luni am reusit sa o achizitionez. L-am mai rugat sa-mi dea semne in vis daca o sa ma ajute si mi-a dar. Ii Multumesc din toata inima!
  Daniela
  01.02.2021
  Trebuie sa marturisesc ca Sfantul Nectarie m-a ajutat pe mine si pe membrii familiei mele de foarte multe ori.

  Acum aproximativ 2 ani bunica mea a avut o criza foarte puternica de ulcer/gastrita, a ajuns sa vomite si sange, cheaguri de sange. Mentionez ca nu voia sa se duca la spital deorece spunea ca nu se va uita la ea niciun doctor (avea 91 ani). Cand m-a sunat mama sa-mi spuna situatia cu bunica mea, eu eram impreuna cu fratele meu in Grecia la Sfantul Nectarie, chiar la manastirea de la Eghina. M-am intristat auzind situatia de acasa si m-am rugat la racla Sfantului sa o faca bine si sa-si revina, daca este voia lui Dumnezeu. Asta s-a intamplat joi, iar noi vineri am luat avionul spre Romania; pana am ajuns acasa, mama ne-a sunat si ne-a spus ca bunica si-a revenit, se simte mai bine si nu mai vomitase deloc.

  O alta minune s-a intamplat anul acesta cand fratele meu plecat in Germania cu un program de studii si trebuia sa-si gaseasca un loc unde sa faca practica. Cautase de foarte mult timp, de mai mult de jumatate de an, dar nu a reusit sa-si gaseasca o firma sa fie acceptat. Am inceput sa fac acatistul Sfantului Nectarie si sa-l rog sa-l ajute pe fratele meu ; la scurt timp a fost acceptat chiar de 2 firme, el alegand-o pe prima.

  Ma rog in continuare si cu recunostinta Sfantului Nectarie, sa ne pazeasca de rau si ii multumesc din toata inima. " (Iulia, Galati)
  " Sfantul Nectarie m-a ajutat sa-mi cumpar o casa , desi nu aveam nici un ban cand am inceput sa citesc acatistul, in maxim 6 luni am reusit sa o achizitionez. L-am mai rugat sa-mi dea semne in vis daca o sa ma ajute si mi-a dar. Ii Multumesc din toata inima!
  C.
  01.02.2021
  Vreau să aduc mărturie despre ajutorul minunat, ca de fiecare dată când m-am rugat Sfinților dragi. Ne-au ajutat în alegerea medicului potrivit, în alte mici încurcături ale casei și vieții de zi cu zi, sunt convinsa că ne vor fi alături și în urmatoarele săptămâni pentru alte încercări care ne așteaptă. Vreau să mulțumesc din suflet Sfintei Parascheva, Sfântului Nectarie, Sfântului Efrem cel Nou, Sfântului Luca al Crimeei, Măicuței Domnului si Domnului nostru Iisus Hristos.In vremuri grele și vremuri bune, Ei sunt mereu cu noi!
  Maria
  02.02.2021
  Vreau sa-i aduc si eu multumire Sfantului Nectarie ocrotitorul meu si al familiei mele. Imi place sa spun ca m-am intalnit cu Sfantul Nectarie in urma cu zece ani pe cand faceam voluntariat intr-o biserica din New York la Scoala Duminicala. Mamica unui copil din clasa pe care o conduceam mi-a spus despre Sfantul Nectarie si despre minunile savarsite de el. Mi-a dat sa citesc viata Sfantului. In paginile cartii l-am intalnit pe Sfantul meu drag si nu l-am mai lasat sa plece niciodata din inima din sufletul meu si din viata mea. Nu as putea sa mentionez de cate ori Sfantul mi-a sarit in ajutor. M-am decis sa scriu aceasta mica marturisire astazi deoarece Sfantul Nectarie a facut o alta minune in viata mea, astazi am primit rezultatul unei analize ( biopsie) care recunosc m-a speriat dar m-am rugat Sfantului si el a facut ca lucrurile sa fie bune .Vreau sa mentionez ca citesc Acatistul Sfantului Nectarie si ii indemn pe cei care sunt incercati cu diferite probleme sa citeasca acatistul, sa se roage Sfantului cu tot sufletul. Multumesc Sfinte Nectarie ocrtitorul meu. Sfinte Nectarie ajuta-ne si ne ocroteste!
  Alexandra
  03.02.2021
  L-am cunoscut pe Sfantul Nectarie prin sora mea, de asemenea prin Sfantul Nectarie l-am cunoscut si pe Sfantul Efrem. Ambii ne-au venit în ajutor de fiecare dată când ne am rugat, Mănăstirea Radu Vodă ne-a devenit foarte draga si incercam sa ajungem de fiecare dată când suntem prin trecere sau putem ( nou fiind din alt judet) . Ultima minune a fost chiar de curând, m-am rugat foarte tare Sfantului Nectarie, am fost si la Mănăstirea Sfântului cu băiețelul căruia îi ieșise o pata/ mica umflatura pe gat de nu stiam ce poate fi. L-am uns cu ulei de la Sfântul iar ieri la control ni s-a spus că nu este nimic, absut nimic de speriat, doar o urma a unei lovituri. Sunt sigura ca Sfântul a fost alaturi de noi, am simțit asta! Ii multumesc pentru tot ce face pentru familia noastră,nu este prima oară când ne vine in ajutor.
  Carmen
  04.02.2021
  Îngrijesc de o bătrânică de 92 ani și săptămâna trecută a căzut în curte(a ieșit afara fără ca eu sa știu, nu pot sta în permanenta cu ea, iar ea se simte controlata). În acea zi nu a avut nimic, dar a doua zi avea dureri în partea stângă, in special când respira si piciorul drept.

  I-am chemat in rugăciune pe sfintii mei dragi, Sfântul Nectarie, Sfântul Efrem cel Nou, Sfântul Ioan Rusul, Măicuța Domnului si mulți alți sfinți dragi mie despre care am mai scris.

  Batranica a căzut miercuri, joi a avut durerile iar sâmbăta nu a mai avut nimic.

  Slava lui Dumnezeu pentru tot! Slavă lui Dumnezeu pentru mulțimea de Sfinți care au crescut în Biserica Sa!
  Elena
  04.02.2021
  In luna decembrie, am avut o perioada foare grea. Starea de sănătate a mamei, se degrada vizibil. Medicamentele parcă nu mai vroiau sa își facă efectul. O chinuia și o tuse scâitoare. Incepusem să îmi pierd speranța că totul va fi bine. Aveam in casă ulei de la Sfantul Nectarie cu care am uns-o in semnul Sfintei Cruci. La puțin timp am observat că tusea s-a diminuat.A poi încet, încet s-a oprit definitiv, iar starea de sănătate s-a îmbunătățit. Multumesc Sfântului Nectarie pentru ajutor și pentru tot binele pe care l-a făcut familiei noastre.
  Anca
  06.02.2021
  Vreau sa marturisesc si eu o minune pot spune: in urma cu multi ani am avut o problema stomatologica am fost operata de un chist la dinti, am avut o operatie destul de dureroasa, am trecut cu bine peste tot atunci, insa in urma cu doua saptamani in acelasi loc a aparut din nou o umflatura sub nas si facusem un abces ma temeam foarte mult sa nu se repete povestea de acum 12 ani si avand frica aceasta acum cu perioada aceasta cu covid 19, eram foarte speriata. In perioada aceasta citeam si acatistul Sfantului Nectarie avand mai multe probleme personale, si m-am uns cu ulei de la Sfantul Nectarie vreau sa spun ca in cateva zile nu am mai avut nimic, fara sa iau tratament sau antibiotic, aveam sensibilitate si la anitibiotic. O pot considera o minune, avand in vedere ce dureroasa este o eventuala operatie. Multumesc Sfantului Nectarie pentru acest ajutor. O sa continui sa ma rog lui.
  Andreea
  09.02.2021
  O să încep prin a-mi cere iertare Sfântului Nectarie pentru că am tot amânat scrierea acestor rânduri și dezvăluirea minunii pe care a făcut-o cu mine. În anul 2019 am susținut două admiteri la Facultatea de Medicină din București, respectiv Brașov (eu fiind dintr-un județ ce se află la distanțe egale față de aceste orașe). Visul meu, care a apărut cu mulți ani în urmă, a fost acela de a deveni medic, de a-i ajuta pe oamenii din jurul meu și de a-mi împarți iubirea față de oameni prin această meserie. M-am rugat la Sfântul Nectarie să mă ajute să ajung acolo unde crede el ca este mai bine pentru mine, în orașul în care eu mi-aș fi găsit locul, cu toate că eu tindeam în unele momente să mă gândesc doar la centrul universitar din București. La ambele examene am avut în buzunar iconița Sfântului Nectarie care nu îmi lipsește niciodată din geantă.
  După ce am susținut ambele admiteri, din pricina faptului că eu sunt o fire mai emotivă și că am pus foarte multă presiune pe mine în acele momente, rezultatele la ambele admiteri indicau eșecul. Prima admitere a fost cea de la Brașov, iar cea de a doua la București. Când am ieșit din examenul de la București mă simțeam pierdută, debusolată, nu știam nici cum să reacționez, nu îmi venea să cred că visul meu de atâția ani de zile s-a spulberat în doar câteva momente. Părinții mei mă așteptau la poarta facultății și știu că i-am rugat un singur lucru: "Vă rog să mergem la Mănăstirea Radu Vodă". Ei nici nu au stat pe gânduri și am plecat direct la moaștele Sfântului Nectarie.
  Ajunsă la racla, m-am rugat cu toata ființa mea și cu toată puterea mea lăuntrică pentru ajutorul Sfântului Nectarie în acele momente în care simțeam ca sunt la pământ și pentru a-mi da putere să trec cu bine. Atunci când am plecat de la mănăstire, în drum spre ieșire, un om, pe care nu-l cunoșteam, fiind prima dată când îl vedeam, mi-a ieșit în cale, a luat o brățară pe care avea semnul Sfintei Cruci pe ea de la mâna sa și mi-a oferit-o mie spunându-mi ca această brățară să-mi fie de ajutor. În acel moment am știut că Sfântul Nectarie este alături de mine și că o să mă ajute și nu am încetat să mă rog la el.
  A doua zi, pe seară, am primit un telefon de la Facultatea de Medicină din Brașov spunându-mi că sunt admisă și nu oricum, că sunt admisă la buget, deoarece au fost studenți care s-au retras, iar eu am înaintat pe liste. Nu îmi venea să cred ce aud pe moment și de îndată i-am mulțumit Sfântului Nectarie pentru această minune.
  Astăzi, sunt studentă la Facultatea de Medicină din Brașov, anul 2 și pot spune că sunt mai mult decât mulțumită și recunoscătoare pentru acest lucru. Aici simt că este locul meu și nu m-aș fi văzut în alt oraș sau în alt centru universitar. Brățara pe care am primit-o în acea zi de la acel om o port și în acest moment la mână și nici nu am de gând să o dau jos. Chiar dacă acum nu studiez în București, de fiecare dată când am posibilitatea să ajung la București, trec pe la Mănăstirea Radu Vodă, pentru a-i mulțumi și pentru a mă ruga la Sfântul Nectarie.
  Vreau să-i mulțumesc Sfântului Nectarie pentru această minune și pentru tot binele și binecuvântarea pe care mi-a oferit-o și că m-a ajutat să pornesc pe acest drum către visul meu. Îți mulțumesc Sfinte Nectarie pentru dragostea aratată pentru mine, pentru ajutor și pentru că mă ocrotești. Mă rog mereu la Sfântul Nectarie pentru a sta lângă mine, pentru a mă ajuta pe acest drum greu pe care l-am ales, pentru a mă ajuta să promovez examenele grele pe care le dau în fiecare an, mă rog pentru sănătatea fizică și a sufletului a mea și a părinților mei pentru a-mi fi alături pe acest drum.
  Slavă Ție Sfinte Ierarhe Nectarie!
  Alina
  10.02.2021
  Va scriu cu mare bucurie in suflet, deoarece azi a fost una dintre cele mai frumoase zile din viața mea și a familiei mele. Ii multumim Bunului Dumnezeu și Maicii Domnului, Sfantului Nectarie, Sfântului Efrem cel Nou și celorlalți sfinți dragi noua pentru ca după aproape 6 ani de așteptare surioara mea a rămas însărcinată. Aceasta este doar una din multele binefaceri cu care Dumnezeu ne-a bucurat și Sfinții le-au mijlocit. In data de 20 Ianuarie am trimis un pomelnic in Grecia la mănăstirea Sfântului Nectarie din Eghina in care am scris și de surioara mea și iata ce veste minunata am primit atât de repede. Sa va ajute Dumnezeu tuturor și sa fiți binecuvântați!
  Ruxandra
  16.02.2021
  Vreau sa mărturisesc și eu ajutorul primit de la Sfântul Nectarie și Maica Domnului. In decembrie anul trecut am dat pentru permis, in 22 decembrie am avut examenul de traseu. In aceea dimineața m-am dus destul de încrezătoare la examen dar când am ajuns la acel loc, instructoarea îmi spune că nu poate să mai pornească mașina și că dacă vreau sa merg in examen cu mașina soțului dânsei, pentru că și el este instructor,daca nu sa mă reprogramez la traseu. Am decis sa merg in examen totuși dar,mașina a fost într-o stare deplorabilă și am ,,reușit'' să nu iau examenul .

  Am dat din nou în 9 februarie și am luat cu mare bucurie. M-am rugat cu credință și nădejde la Sfântul Nectarie și Maicii Domnului să mă ajute că de data asta sa îmi iau permisul. Chiar m-au ajutat, deși așa ca un făcut chiar și acum când am mers la examen,scaunul șoferului nu se mai putea da înainte deloc. Eu sunt micuța de înălțime. Așadar ajutorul Sfântului și a Maicii Domnului au fost mai mult evidente. Rugati-va cu credință și nădejde cereți ceea ce vreți și Sfântul Nectarie și Maica Domnului o sa va ajute.
  Ionela
  17.02.2021
  Multumesc Sfantului Ierarh Nectarie, care cu ajutorul lui Dumnezeu m-a vindecat de boala de care sufeream si anume polipienometriali. Dupa tratament, operație, iar tratament, aceste celule iarasi se formau. Se pare ca nu mai e nevoie de nici o interventie. Am fost la control săptămâna trecută și doamna doctor mi-a spus uimită ca nu stie ce minune am facut dar acele celule nu mai sunt .Toamna trecută am primit uleiul cărticica și iconitele de la Sfantul Nectarie și de atunci am citit acatistul Sfantului Nectarie și m-am uns cu ulei din cel primit. Am crezut ca îmi va face bine dar nu m-am așteptat să mă vindec. Chiar este o minune și multumesc tuturor sfinților, care se roagă pentru noi păcătoșii.
  Diana:
  17.02.2021
  Buna seara, ma numesc Diana si as dori sa multumesc din toata inima mea Sfantului meu drag Efrem cel Nou. De patru ani de zile aproximativ, dupa o oboseala crunta, am ramas cu o insomnie grava. Tot de atunci luam somnifere si melatonina, cateodata mai mult, cateodata mai putin, cand cum. Am 45 de ani si imi doream sa pot sa dorm si eu normal, ca tot omul. Am inceput sa ma rog Sfantului de acum patru ani, timp in care mi-a fost mereu alaturi, si cand aveam anxietate, panica, stress la servici, insomnii. Mereu il rugam sa ma ajute sa scap de somnifere si sa fie langa mine cand aveam anxietate. Cu mana pe suflet, pot sa va spun ca Sfantul meu cu inima de mama, mi- a ascultat rugaciunea si de ceva timp nu mai dorm cu somnifere, doar cu putina melatonina. Totodata, mereu, dar mereu, cand imi este greu, strig catre el si catre Maica Domnului Hrisoleontisa, Sfantul Nectarie, Sfantul Vasile de la Ostrog- mare ajutator in frica, si mereu ma ajuta! In fiecare zi! Sfantul meu drag, iti multumesc ca imi asculti rugaciunea chiar daca sunt o pacatoasa. In mod sigur, altii au mai mare nevoie de ajutorul tau, si totusi nu ma uiti! Slava tie Sfinte Parinte Efrem Cel Nou! Iti Multumesc! Am vrut sa dau aceasta marturie, ca sa reiterez faptul ca sfintii sunt aici , cu noi, insa poate noi ne dorim rezolvarea cand dorim noi, iar ei ne cer rabdare.
  Andreea
  24.02.2021
  Numele meu este Andreea si vreau sa va povestesc minunea pe care Sfantul Nectarie a savarsit-o in ceea ce ma priveste. Sunt casatorita cu sotul meu de aproape 3 ani si, ca majoritatea cuplurilor proaspat casatorite, ne doream foarte mult un copilas. Mereu am crezut in Dumnezeu, dar nu m-am rugat niciodata cu o dorinta foarte mare, pentru ca mereu am avut tot ce mi-am dorit. Dupa aproximativ 2 ani de la casatorie am ramas insarcinata, atunci cand ma asteptam mai putin si atat eu, cat si sotul meu eram foarte fericiti, mai ales ca un urma unui control am auzit si inimioara bebelusului. Doar ca fericirea noastra a durat mai putin de 3 luni cand, mergand la control, doamna doctor care imi monitoriza sarcina a constat o sarcina oprita in evolutie. Nu as putea descrie in cuvinte prin ce durere sufleteasca am trecut atat eu, cat si sotul meu, dar impreuna am incercat sa fim puternici si sa gasim o cauza a ceea ce ni s-a intamplat.
  De aici incepe minunea pe care Sfantul Nectarie a facut-o cu mine. Dupa sarcina pierduta, am inceput sa citesc rugaciuni si sa ma rog la Dumnezeu, intai superficial, ca un necunoscator, iar pe parcurs am invatat sa ma rog din suflet. La un moment dat, intr-o zi, mi-am adus aminte de Sfantul Nectarie, despre care auzisem de la o fosta colega de serviciu. Nu stiam nimic despre el si nici despre minunile pe care le savarsise cu atatia oameni. Am cautat pe internet Acatistul Sfantului Nectarie din Eghina, pentru a-l citi, iar in momenul in care am intrat pe pagina respectiva, am constatat cu uimire faptul ca praznuirea Sfantului Nectarie este pe data de 9 noiembrie, iar “intamplarea” face ca acea zi despre care va vorbesc era chiar data de 9 noiembrie 2020. Atunci am realizat ca Sfantul Nectarie este langa mine si ca ma va ajuta si imi va ghida pasii. Din acel moment am simtit ca totul se va rezolva pana la urma. Am fost la biserica in postul Craciunului, m-am spovedit, m-am impartasit si am hotarat sa o iau de la capat.
  Nu va pot descrie ce sentiment de usurare si de liniste am simtit in momentul in care am iesit din biserica dupa Sfanta Impartasanie. Ulterior am mers la un medic foarte bun, pentru a gasi raspunsuri referitor la sarcina oprita in evolutie, am facut nenumarate analize, iar in urma investigatiilor facute am fost diagnostitata cu infectie cu virusul HPV (avand doua tulpini cu risc inalt oncogen)si risc de trombofilie ereditara, avand o mutatie genetica denumita MTHFR genotip homozigot, aceasta din urma putand fi cauza opririi sarcinii in evolutie. Am urmat patru luni de tratament pentru tratarea virusului HPV. Mai mult decat atat, in urma controlului ecografic, doamna doctor a vazut un fibrom uterin de 2 cm, care nu reprezenta un motiv de ingrijorare, fiind foarte mic, dar totusi eu nu imi puteam lua gandul de la el si de la faptul ca ar putea creste in cele 4 luni in care am urmat tratamentul pentru HPV si in care nu aveam voie sa raman insarcinata, intrucat am fost chiuretata. In tot acest timp eu m-am rugat Sfantului Nectarie si Maicii Domnului, de cate ori am avut ocazia am mers la Iasi la Biserica Sfantul Nectarie, unde se afla o particica din moastele sale si m-am rugat din tot sufletul sa ma ajute cu aceste probleme medicale. Acum, dupa 4 luni si jumatate, in urma controlului ecografic, fibromul a “involuat miraculos”, asa cum s-a exprimat doamna doctor, care a specificat ca abia se mai vede pe ecograf. Ii multumesc Sfantului Nectarie si Maicii Domnului pentru ca mi-au ascultat rugaciunile si ca sunt mereu alaturi de mine. Sunt increzatoare ca, prin ajutorul lui Dumnezeu, al Sfantului Nectarie si al Maicii Domnului, vom fi si noi binecuvantati cu un copilas cat de curand. Sper ca experienta mea v-a convins de faptul ca doar prin credinta in Dumnezeu se intampla lucrurile bune din viata noastra. Doamne ajuta tuturor!
  Mariana
  24.02.2021
  Maica Sfântă, Sfântul Nectarie și Sfântul Efrem au fost cu mine pe un drum greu. Acum 3 ani si jumatate, dupa ce am nascut primul copil, mi-au fost descoperiti niste noduli la san, despre care nu mi s-au spus multe. Nu am dat importanta cam 2 ani de zile desi in perioada lactatiei, acel san se bloca aproape la 2 zile, iar mai apoi a inceput sa-si modifice forma si sa apara tot felul de simptome urate. Din cauza mai multor probleme si situatii de acasa, nu am facut niciun tratament.

  Am inceput sa ma rog mai mult, sa fac acatistele sfinților amintiți mai sus si a Maicii Domnului zilnic timp de un an de zile, sa ma spovedesc si sa ma impartasesc asa cum imi permitea situatia de acasa, ba chiar am fugit o data la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Nicula, intr-o zi in care nodulii mei erau proeminenti de se vedeau cu ochiul liber, iar a doua zi dupa acea vizita, s-au restras.

  Stiam ca voi fi ajutata deoarece intr-o zi cand suparata fiind si cu grija asta a bolii, am pus mana pe icoana Sfantului Nectarie, sa o mut de unde era, in alta camera. O voce blanda, cu gand frumos, mi-a spus ca ma voi face bine. Din acel moment, am dus cu si mai mare incredere rugaciunile zilnice. Inainte de aceasta intamplare, cu cateva luni in urma, am mai simtit miros de tamaie, de biserica, langa aceasta icoana a Sfantului Nectarie.

  Intre timp, mai primisem panglici atinse de Braul Maicii Domnului de la Manastirea Vatoped, pe care le purtam zilnic.

  Pe mana dreapta, aveam un fel de iritatie foarte urata, la fel cum era si sanul, o roșeață permanenta care a aparut o data cu schimbarile avute la san si care a persitat timp de cateva luni, pana in noaptea Învierii, cand dupa un post binecuvântat, am luat Paștele. Dimineata , cand m-am uitat la mana, cum faceam mereu, am observat ca mana e curata, fara niciun fel de problema. A trecut aproape un an si nu a mai aparut.

  În cele din urma, la ultimul control, în octombrie 2020, dupa rugaciune si multa, multa speranta, sanul meu nu mai avea decat un nodul benign iar dupa acel control, corpul meu a inceput sa nu mai aiba problemele care le avea.

  Mulțumesc Domnului meu Iisus care stiu ca m-a auzit! El stie prin ce am trecut. Mulțumesc Maicii Domnului si Sfinților Nectarie si Efrem si mulțumesc si Sfintei Parascheva si Sfantului Ioan Rusul, catre care m-am mai rugat cate un pic. Nu am lasat rugaciunea, continui sa citesc acatiste insa am facut si niste promisiuni pe care inca nu le-am indeplinit. Sper sa reusesc sa duc la capat angajamentul facut.
  Maria
  01.03.2021
  Mă numesc Mirela și ce mi s-a întâmplat mie poate nu e așa spectaculos dar eu cred cu tărie că Sfântul Nectarie mă ajută. De cum am aflat că sânt însărcinată au început și durerile în partea de jos a burți.La control medicul mi-a dat tratament de menținere pe care l-am făcut pe aproape toată perioada sarcinii și mi-a zis sa stau la odihnă. Tot timpul mi-a zis că nu o sa ajung cu sarcina la termen așa că eu i-am promis Sfântului că pe copil îl va chema Nectarie dacă mă ajută să fie totul bine. Acatistul deja îl citeam de m-ai demult pentru că mi-e drag Sfântul și uite așa am tot avut dureri pe durata celor 9 luni dar nu am născut prematur cum zicea doctorul ci am născut la termen. Mulțumesc ție Sfinte Nectarie.
  Mariana
  01.03.2021
  Ma numesc ,Mariana(am 32 ani)sunt mamă a 5 copii: 2 fete: Maria (9ani) si Nectaria (1 si 6 luni) 3 baieti : Matei (6ani), Mina (3ani) si Constantin (6luni). Sunt foarte recunoscătoare tuturor Sfintilor, impreuna cu Maica Domnului și Sfintei Treimi pentru toate, iar mai ales pentru faptul că am copii sănătoși, deși medicii mi-au spus ca voi avea copii cu probleme, din cauza faptului că, eu am Rh negativ, iar sotul Rhpozitiv.

  De Sfântul Nectaria auzisem acum 3 ani, însă m-am apropiat mai mult de el acum 2 ani, cand in viata familiei mele s-a întâmplat o minune. O matusa foarte draga mie, acum 2 ani si ceva, a fost diagnostica cu cancer la colon, destul de grav, citostatice, interventii chirurgicale, etc. Eu fiind însărcinată, i-am promis Sfantului Nectarie caci pruncul pe care il port ii va purta numele, însă sa o vindece pe matusa mea draga. Bineinteles, ca rugaciunea mea, a pacatoasei, nu a rămas neascultata. Matusa s-a vindecat iar fetita mea poarta numele Sfantului Nectarie(Nectaria). Totul a rămas o taină intre mine si Sf Nectarie.

  O altă minune pe care Sfantul Nectarie a facut-o cu mine, a fost Sambata, 20.02.2021, cand am lăsat-o pe Nectaria cu fetita mare in baie, în cada, pentru 5 minute, timp în care il îmbrăcăm pe cel mic. Deodata, am auzit-o pe Nectaria țipând foarte tare si cand m-am dus la ea,isi dăduse cu sampon in ochi. Am clatit-o repede cu apa, însă ea plangea incontinuu (de la 19:00 pana la 22:00 ,a plans) ochii i se umflase si devenise roșii, nu putea nici sa-i deschida. Atunci mi-a venit în gand, Sfantul Nectaria, am pus acatistul lui să-l ascult, m-am rugat lui si i-am promis căci, daca Nectaria se va liniști și va fi bine voi marturisi minunile lui cu mine si familia mea. Sigur ca, în 10 minute maxim, fetita s-a linistit ,a reușit sa-si deschida ochii, apoi a reușit să adoarmă. A doua zi parca nimic nu pătise.Ii multumesc Sfantului Nectarie pentru toate si il rog sa mijlocesca pentru mine si familia mea înainte Maicii Domnului și Bunului Dumnezeu. Hristos in mijlocul nostru!
  Marinela
  01.03.2021
  Am fost suspecta de cancer la san. Am citit 40 de zile Acatistul Sfantul Nectarie și când am mers la control mi-a spus doctorița ca nu exista nici o modificare, ca vom tine sub control dar nu exista cancer. Mulțumesc Sfinte Nectarie, Bunului Dumnezeu și Maicii Domnului.
  Luminita
  01.03.2021
  Tata, a fost diagnosticat cu cancer pulmonar, in urma unui RMN, dar ceva în mine credea ca nu este adevărat, am început sa ma rog Sfântului Nectarie și Sfantei Parascheva, citind acatistele acestora și multe rugăciuni. În urma altor controale sa dovedit ca nu are cancer ci alte probleme. Ii mulțumesc Sfinților ca mi au ascultat rugăciunile! Nu voi înceta niciodată sa ma rog Sfântului Nectarie, într-adevăr face minuni!
  Ramona
  01.03.2021
  Buna ziua, sunt Ramona L. si vreau sa multumesc Domnului, Maicii Domnului si Sfintilor Nectarie si Efrem Cel Nou pentru minunile care le-au adus in casa si in viata noastra.Noi suntem o familie de tineri care ne-am rugat mult sa facem un copil, nici in ziua de astazi nu il avem. Tristetea este mare dar mergem inainte.

  In anul 2014 am avut un AVC la 32 de ani, atunci mama mea a citit acatistul Sfantului Nectarie eu facandu-ma bine asa cat sa pot munci acum 4h/zi cu ajutorul rugaciunilor mele la Maica Domnului( Paraclisul), acatistul Sfantului Efrem cel Nou imreuna cu paraclisul Sfantului si acatistul Sfantului Nectarie, eu citind mereu sau de cate ori puteam si aveam timp,asa cum stiu eu a ma rog poate nu chiar asa cum trebuie.

  Pe langa faptul ca nu aveam copii si nu o sa avem, sotul meu in luna Decembrie 2020 era suspect de cancer limfatic, avea adenopatii multiple pe partea dreapta a corpului, intristandu-ne foarte tare si mergand la doctori, controale, analize etc. dar eu nu am incetat sa ma rog Sfintilor Nectarie, Efrem Cel Nou, Maicii Domnului si lui Dumnezeu pentru sanatatea sotului meu Emilian!

  M-am simtit neputinciosa in aceasta situatie dar nu am incetat sa ma rog pentru sanatatea sotului meu si nu mi-am pierdut credinta si speranta, chiar am zis "Doamne, nu imi da un copil dar te rog lasa-mi sotul sanatos"! Eu fiind cu ceva probleme in urma bolii am nevoie de sprijin si de un om puternic langa mine. Asa a si fost, Sfintii s-au rugat pentru noi impreuna cu Maica Domnului pentru sanatatea sotului meu si acum am aflat ca este sanatos, doar cu o lipsa mare de vitamina D3 care ii afecteaza oasele, asta fiind o boala ereditara din partea tatalui cu care o sa ne lupatam si noi dar, nu este cancer, boala de care ne temeam cel mai mult.

  Chiar daca ne dormim enorm un copil cum isi doreste fiecare familie, un dar de la Dumnezeu, eu ma bucur ca am un sot sanatos cu o boala tratabila si le multumesc Sfintilor Nectarie, Efem cel Nou, Maicii Domnului si lui Dumnezeu ca nu ne-au lasat in momentele grele din viata noastra si nu o sa incetez sa ma rog la Ei cat timp voi putea face asta, pentru sanatate eu avand o forma rara de trombofilie, o epilepsie si plus alte asocieri. Nu stiu cum mi-am scris povestea,nu am experienta in asta dar, sper sa fie bine si sa fie spusa asa cum am putut eu mai bine.

  Multumesc Sfintilor Nectarie, Efrem cel Nou , Maicii Domnului pentru tot ce au facut pentru noi cu rugaciunile lor si nu voi inceta niciodata sa ma rog la Ei si sa le multumesc pentru sanatate si sprijin in viata pe langa mersul la biserica si mereu cu gandul la Dumnezeu.
  Irina
  01.03.2021
  Ma numesc Irina M. Am 36 de ani. Locuiesc in Germania, Köln de 5 ani, dar de loc vin din Județul Bacău. A trebuit sa vin aici pentru a ramane in viață, nu pentru mai mulți bani. Diagnostic: Hepatita B+D cu varice esofagiene gr IV, ascita, hemoglobina 5. Din 2016 pana astazi 2021 toate cu ajutorul Bunului Dumnezeu si a medicilor de aici, toate s-au restabilit, mai putin Hepatita B+D. Povestea începe asa:
  Ce as putea sa fac astăzi pentru Tine?
  Din pacate imi aduceam aminte de El destul de rar si atunci cand o faceam era pentru ca dintr-o data se făcea întuneric in sufletul meu.
  I-am mărturisit, ca mereu am crezut în El, insa tot de atatea ori ma certam cu El. Îl acuzam de nedreptate. I-am reproșat ca nu ma iubește, ca mie imi alege mereu calea cea mai grea, ca toti sunt sănătoși in afara de mine, ca toți sunt frumoși si norocoși in afara de mine si ca mereu ma pedepsește de parca as fi fost cel mai rau om de pe pământ. L-am intrebat de un milion de ori, de ce a trebuit sa ma îmbolnăvesc, de ce a trebuit sa renunț la multe lucruri, la țara mea si la unii oameni din viata mea doar ca sa fiu bine, dar nu vindecata.
  L-am rugat sa mi spună, odata pentru totdeauna, ce sa fac sa ma ierte, sa ma ajute sa-mi dau seama cu ce am greșit?! Simteam ca nu mai gaseam nicio cale de iesire. Erau momente când de disperare tipam la El, spunându-i : Tu chiar nu i vezi pe ceilalti?! Ce ti-am făcut de ma pedepsești așa? Gata, eu nu mai pot!
  Îl luam la rost pentru poveștile ce le auzeam si minunile săvârșite, cum ar fi : Cineva care nu credea in Tine s a îmbolnăvit grav si a trebuit sa fie operat de urgență. Cand s-a dus la spital pentru operație, medicii i-au mai făcut odata analizele si ca printr-o minune nu mai avea nimic, se vindecase. Asta ma supara enorm si nu pentru ca omul fusese vindecat, ci pentru faptul ca desi nu credea in Tine tu l-ai făcut bine. Si eu? Eu, care cred in Tine, ce am de nu-ti îndrepți privirea asupra disperării mele?
  Ba chiar tin minte, ca m-am supărat atât de tare, încât i-am am spus ca de astăzi nici nu ma mai gândesc la El, ca nu mai am nevoie de El, ca o sa ma descurc eu cumva si poate asa o sa ma vindece si pe mine. In mintea mea era : L-am făcut bine, ca sa stie ca Eu exist cu adevarat! Pai, daca asa sta treaba, mi-am zis- atunci fac si eu la fel! Nu mai cred, ne certam si apoi o sa ma facă bine si pe mine ca sa cred din nou. Mmmm...
  De la despărțirea noastra trecuseră cam 3 săptămâni.
  Bineînțeles ca intre timp nu s-a întâmplat nimic, nicio apariție, niciun vis si nicio vindecare miraculoasă. Aveam mereu intentia sa zic : DOAMNE/Sfinte, sa stii ca.... Apoi imi aminteam ca noi eram certați si nu voi face asta din orgoliu. Mi-a fost destul de greu sa nu ma gândesc la El in tot acest timp. Intr-o dimineața, m-m trezit cu gândul ca totuși ar fi bine sa-i cer iertare. I-am spus ca am nevoie de El, ca îmi pare rau pentru tot ce i-am spus si că imi lipseste. Desi eram in continuare supărată pe El, imi simțeam sufletul gol. Începusem iar sa ma rog intens, dimineață, prânz și seara. Ma rugam cu suparare, cu lacrimi și chiar cu disperare.
  Nu intelegeam de ce nu ma asculta, ca doar eu zilnic ma rugam, zilnic vorbeam cu El, ii ceream ajutorul si ii spuneam ce ma doare. De la un moment dat, începusem sa obosesc sa tot citesc 5 acatiste pe zi, 10 rugaciuni, 40 de afirmații, 1000 de lacrimi, sa il cert si chiar sa il ameninț ca iar ne supărăm, daca nu ma ajuta. Totul ritualul devenise mult prea mecanic, fara suflu si uneori fără chef sau speranță.
  2020 august - septembrie
  Urma sa ma duc la spital pentru controalele de rutina, de care eram satula pana peste cap. Si, ce sa vezi?! Rezultatul analizelor nu a fost deloc cel asteptat, adica vreo vindecare miraculoasă asa cum speram, ci mai grav, mi s-a mai adaugat inca un diagnostic, de parca nu era de ajuns cel cu care ma luptam deja de ani de zile HEPATITA B+D. Brusc s-a prăbușit cerul peste mine. Am venit acasa, am plans pana la sufocare, l-am implorat toata noaptea pe Sfântul Nectarie sa nu ma lase! De ce, iar, alte probleme! Ce e cu atâta incercare? Printre șiroaie de lacrimi, am reușit sa adorm.
  A 2-a zi, m-am trezit cu o liniste si o împăcare sufletească încât nu ma mai recunosteam nici eu. Nu mai eram disperată sa ma vindec, ci intr-un fel incepusem sa ma impac cu gândul la vestea primita. Incepusem sa conștientizez ca disperarea si scoaterea continua de ochi cum ca : " eu ma rog la Tine, sper ca vezi, simți asta si tu trebuie sa ma ajuți sa ma vindec " nu îmi faceau bine deloc.
  M-am liniștit atât de puternic încât ma simțeam deja cu fiecare zi mai bine, mai optimista si daca ma rugam o făceam senin, din iubire si cu multă rabdare fara sa aștept ceva la schimb. L-am ales pe Sfantul Nectarie sa-mi fie ocrotitor si mijlocitor către bunul Dumnezeu, este Sfântul de care m-am apropiat cel mai mult. Din august 2020 pana astăzi Sfantul Nectarie este cel care mi-a mângâiat sufletul, mi-a dat speranță, m-a învățat ce e rabdarea si m-a ascultat seara, de seară.
  Recunosc ca am mai avut momente de ratacire și de suparare, de îndoieli, dar de fiecare daca mi-am cerut iertate, am contientizat greșeala. I-am mărturisit ca ma las in grija Lui pentru ca el știe cel mai bine ce merit, cat, cum si când. Seara de seara ii spun ca El este speranța mea la viata si la o familie. Stiu ca Sfântul Nectarie ajunge la Bunul Dumnezeu mai ușor ca mine, pentru ca este trimisul Lui. Eu stiu ca sunt oameni care au probleme mult mai grave si au nevoie de El, dar il rugam sa nu ma uite nici pe mine.
  Mereu cand merg la spital il iau cu mine. Ma simt in siguranță. Acum pe 17 februarie 2021 am fost iar la control. I-am spus Sfântului: Vezi, ca mâine o sa mergem împreună la spital! I-am spus ca toata nădejdea mea e in El. La control nimic schimbat, aceleasi analize, întrebări. Dintr-o data mi-a venit in minte sa i spun medicului : Ce ar fi daca Hepatita D ar dispărea asa brusc si ramane numai B ul? El se uita la mine sceptic si cu un zâmbet ușor înduioșător, milos si imi zice: e cam imposibil asa brusc sa dispara, nu exista!
  Eu i-am spus, ba da si discutia a ramas undeva in aer ( eu știam ca il am pe Sfântul Nectarie cu mine in ghiozdanel, asa cum merg copiii cu jucaria de pluș peste tot, asa merg eu cu Icoana Sfântului Nectarie).
  Eu intre timp am continuat sa il rog, cu aceeași răbdare, credința si speranța si imi ziceam : DOAMNE, Sfinte Nectarie, cum ar fi sa ma sune sa-mi zica medicul ca unul din diagnostice, Hepatita D a dispărut! Cum ar fi?
  ASTAZI 25 februarie 2021 m-a sunat medicul si mi a spus : IMI SPUNEȚI SI MIE DE CE MI-ATI ASCUNS UN SECRET ATAT DE MARE? EU IMI AMINTESC DISCUȚIA NOASTRĂ DE ACUM O SĂPTĂMÂNĂ, CAND MI-ATI SPUS : ce ar fi sa dispara.
  Pentru 30 de secunde am rămas fara glas si ma gândeam : NUUUUUU CREDDDD, NU CRED CA URMEAZĂ SA MI ZICA CE AM GÂNDIT ATUNCI! SI EXACT ASA MI A SPUS SI MEDICUL: Ce ati facut cu Hepatita D, a dispărut!? Ce ati facut? Va rog sa mi spuneți!
  I-am spus ca nimic, in afară de faptul ca m-am rugat fara incetare. Sfinte Nectarie daca tu crezi ca merit atunci asa sa fie, sa ma fac bine, daca nu, atunci da-mi puterea sa le rabd pe toate! Mai avem drum lung de parcurs împreună, dar stiu ca nu sunt singură si acolo unde este credință este si putere si răbdare. De un HOP, am scapat. Inca puțin si o sa reusim sa scapam si de Hepatita B.
  Mulțumesc Sfinte Nectarie pentru BUNATATEA TA, PENTRU MINUNEA TA SI PENTRU CA IMI ASCULȚI RUGĂMINȚILE IN FIECARE SEARA.
  Povestea este mult mai complicata, insa ajunsa azi, aici parca nimic nu mi se mai pare asa greu.
  Emanuel
  01.03.2021
  Ma numesc Emanuel. Sunt din Botoșani și as vrea sa va împărtășesc și dumneavoastră o minune care mi s-a întâmplat datorita Sfântului meu drag Ioan Rusul. Lucram ca agent de securitate la o firma. Societatea unde am fost repartizat a întrat în faliment după o jumătate de an, iar bunurile au fost confiscate de banca. Noi am fost solicitați sa rămânem în continuare sa păzim bunurile. Doar ca foștii angajați ai societății unde deserveam aveau încă acces și sustrăgeau diverse lucruri. Văzând situația mi-am dat demisia. La scurt timp am primit citație pentru lipsa din inventar. În tot acest timp am făcut Acatistul Sfântului Ioan Rusul. Am fost supus testului poligraf. Eram martor. Se punea presiune sa declar ce nu făcusem. Pe scaun m-am rugat Sfântului sa ma scape. Cu toate ca testul ieșise bine polițistul m-a încercat. Ca vezi uite ce ai făcut. Sa îmi vadă reacția. Sfantul m-a ajutat. Am ieșit cu bine pe poarta instituției. Au trecut de atunci câțiva ani buni și m-a măcinat gândul ca nu am mărturisit minunea. Slava Ție Sfinte Ioan Rusul. Ma ajutat și Ma ajuta în continuare."
  Diana
  02.03.2021
  Numele meu este Diana, am 30 de ani si sa scriu din Cluj! Acum un an am avut o operatie pentru o tumoare craniana si cu ajutorul Celui de Sus a Maicii Domnului și a Sfantului la care m-am rugat am scapat cu bine! De Sfantul Nectarie am aflat dintr-un articol iar apoi din curiozitate am cumparat o carte cu viata Sa.

  Am avut câteva "interacțiuni" cu Sfântul, trei dintre ele am sa vi le si povestesc!

  Intr-o seara ma durea îngrozitor umărul iar in minte m-am rugat Sfantilui sa-mi aline durerea, in cateva minute mișcăm mana fără probleme.

  Am avut cate discuții contradictorii cu viitoarea fină, ne mai vorbind deja de ceva timp, am citit câteva rugaciuni de împăcare si m-am rugat Sfantului iar dimineata aveam deja mesaj de la ea.

  După operația am avut ceva probleme cu valorile globulelor din sange si rugandu-ma in cateva zile analizele erau tot mai bune!

  Rugați-va Celui de Sus, Maicii sale, Sfantului Nectarie dar si tuturor Sfinților si Ei nu o sa va lase niciodata! Doar cu ajutorul Lor putem răzbi in aceasta lume!Doamne ajuta!
  Monica
  03.03.2021
  L-am cunoscut pe Sfantul Nectarie cu multi ani in urma, mai precis dupa decesul mamei mele! Cautând prin cartile ei de rugaciuni am gasit si carticica lui cu acatistul. Am fost atrasa ca un magnet de carticica. Asa a vrut Sfantul sa incep sa-l cunosc. Nenumarate sunt minunile pe care El le-a facut in viata mea . Faptul ca mi-am dorit tare mult sa ajung in Eghina si Sfantul mi-a indeplinit dorinta, căldura părintesca cu care am fost primiti de măicuțele de acolo! El ne-a condus pasii sa ajungem sus la mănăstire prin oamenii pe care i-a trimis in cale sa ne conduca (adica oamenii necunoscuti de pe strada). In primul rând in momentul in care am ajuns in aeroport in Atena ne-am dus la punctul de Informații si am intrebat cum sa ajungem in Portul Pireu si cei de acolo spre uimirea noastra ne au spus ca tre sa ne intoarcem inapoi ca nu exista Portul Pireu.
  Ne-am dat seama ca e o ispita.
  Atunci am plecat sa iesim din aeroport afara dar mergand spre iesire am intâlnit acolo un calugar mic de statura, firav cu barba lunga si alba si l-am intrebat pe El unde se afla Manastirea si cum se ajunge acolo la Sfantul Nectarie! Eu in sinea mea mi-am zis ca sigur El (calugarul) era Sfantul Nectarie.
  A scris pe o foaie numere de la peron ca sa luam trenul DAR EL normal a trimis un barbat român acolo la bilete ca sa ne ajute sa cumparam biletele. Noi nestiutori de limba engleza si nici greaca. Am reusit grație acestui barbat sa luam biletele si tot El ne a lasat la tren. Am luat trenul dar trebuia sa mai schimbam altul si na că era problema si nu eram siguri in momentul in care vom coborâ cum o sa facem sa l luam pe celalat
  Dar intamplator langa noi era o fata in tren o grecoaica si a auzit ca vorbeam ca tre sa ajungem la Manastire! Atunci ea ne-a spus sa stam farà grija ca ne conduce ea la Portul Pireu, zis si facut! An ajuns cu bine! Dragostea nemarginita cu care am fost primiti de maica Anastasia este de neuitat. Acolo sus gasesti Raiul pe pamant.
  Fetita mea avea 5 ani când am fost acolo si se juca pe afara cu frunze si a nimerit acolo prin gradina manastirii o frunza la care era alergica, imediat a aparut o alergie pe ea bubite multe si avea mancarime si plangea.
  Atunci repede maicutele mi-au dat ulei de la candela Sfantului sa o ung si atunci minunea a fost facuta! Fetița noastra s-a vindecat pe loc! Acum in momentul asta sufar de de luni de o Hernie ombilicala aparuta cu 3 luni in urma. Era noaptea la ora 1 când am simțit in zona buricului cum o sabie a intrat in mine o durere ingrozitoare, am simţit cum intestinul sa invartit in burta mea, nu reuseam sa ma ridic efectiv din pat nici macar cu capul.
  Am strigat cu disperare la Bunul Dumnezeu, am zis miluieste-ma pe mine pacatoasa! Eram singura in casa doar cu fetita sotul fiind plecat in Romania la inmormântatea tatalui lui! Am reusit sa ma ridic sa iau o pastila si repede am luat Icoana Sfantului Nectarie si am pus o pe buric si imediat am simtit cum intestinul s-a relaxat, putea sa fie fatal in urmatoarele 6 ore daca intestinele ramaneau legate puteau sa se fisureze sa explodeze si intram septicemie!
  Pot sa spun ca am avut o mare cumpana, am inceput investigatiile imediat, durerea in buric persista , la toate investigatiile nu au gasit nimic, Slava Bunului Dumnezeu! In final doar o mica Hernie pe care o voi opera mâine cu ajutorul Bunului Dumnezeu si al Sfintilor lui si al Maicii Domnului! Am continuat sa mă ung cu ulei de la candela Sfantului si durerile nu le-am mai simtit doar daca ma apasam pe buric, durerea e acolo.
  Dar de la un caz de urgența grava la doar o mica Hernie E O MARE MINUNE! Rugati va cu incredere la Marele Sfant si veti fi ajutati cu siguranta.
  Multumesc Bunului Dumnezeu pentru aceasta incercare care m-a facut sa reflectez mult la mântuire! Țin sa spun ca de cate ori am o problema Iconița care o am cu Sfantul se umezeste parca devine cumva uleioasa, mă avertizeaza cumva ca o sa trec peste o incercare dar el e cu mine ca de fiecare data! Astea ar fi doar câteva din putinele minuni, El Sfantul e mereu cu mine.
  Ana Maria
  05.03.2021
  Eu și soțul meu ne-am îmbolnăvit foarte rău de covid, am zăcut doua săptămâni pe pat de spital,sotul a fost mai rău, incontinuu spune că a trecut pe langa moarte, nu dorește nici la cel mai mare dușman al lui boala. La externare unul din diagnosticele scrise a fost tumoare pulmonara de lob superior drept. A urmat internare on“ Eu și soțul meu ne-am îmbolnăvit foarte rău de COVID, am zăcut doua săptămâni pe pat de spital,sotul a fost mai rău, incontinuu spune că a trecut pe langa moarte, nu dorește nici la cel mai mare dușman al lui boala. La externare unul din diagnosticele scrise a fost tumoare pulmonara de lob superior drept. A urmat internare oncologie, biopsie, tratament. In tot acest timp m-am rugat continuu Sfântului Nectarie, citind acatistul in fiecare zi, ne-am uns cu mir sfințit, cu ulei sfințit de la Sfântul Nectarie, venea Crăciunul. Ma rugam pentru o minune de Crăciun, îmi era groaza de drumurile la oncologie, operație, și urmările, pe care toată lumea le cunoaște, afectarea copiiilor, a familiei. Ma rugam deci pentru o minune de Crăciun, să nu mai trebuiască să trec prin calvarul și drumurile de oncologie. Si minunea sa întâmplat în 27 decembrie când am primit rezultatul de la biopsie țesut cicatrizat. S-au minunat și cei doi medici oncologi. Eu m-am bucurat, rugăciunea mi-a fost ascultată.”

  cologie, biopsie, tratament. In tot acest timp m-am rugat continuu Sfântului Nectarie, citind acatistul in fiecare zi, ne-am uns cu mir sfințit, cu ulei sfințit de la Sfântul Nectarie, venea Crăciunul. Ma rugam pentru o minune de Crăciun, îmi era groaza de drumurile la oncologie, operație, și urmările, pe care toată lumea le cunoaște, afectarea copiiilor, a familiei. Ma rugam deci pentru o minune de Crăciun, să nu mai trebuiască să trec prin calvarul și drumurile de oncologie. Si minunea sa întâmplat în 27 decembrie când am primit rezultatul de la biopsie țesut cicatrizat. S-au minunat și cei doi medici oncologi. Eu m-am bucurat, rugăciunea mi-a fost ascultată.
  Sorina
  05.03.2021
  Pe 1 ianuarie 2021 un unchi a fost internat in spital fiind infectat cu Covid-19, starea lui s-a inrautatit pe zi ce trece tot mai rau pana a ajuns sa depinda de oxigen in totalitate, doamna doctor a fost zis ca este rezervata in privinta lui, numai Dumnezeu putea face ceva, matusa era disperata ca il pierdem, atunci eu i-am dat ulei de la candela Sfantului Nectarie si am inceput sa citesc acatistul Lui 40 zile pentru insanatosirea unchiului, seara cand a ajuns uleiul la unchi, acesta s-a uns pe piept la plamani cu el si in aceea seara la ora 12 el a cerut de mancare si a mancat o banana, a putut sa respire cat a mancat, s-a tot uns zilnic cu ulei si pe zi ce trece parca inflorea, dupa mai multe zile a scapat si de masca de oxigen si s-a insanatosit de acest virus! Multumim Sfantul Nectarie de la Eghina si Sfantului Efrem cel Nou!
  Madalina
  08.03.2021
  Ma numesc Mădălina D. Vreau sa va spun și eu minunea înfăptuit de Sfantul Nectarie. O familie de prieteni ne-au rugat sa fim mosici viitorului bebeluș, ne-am bucurat tare de veste, numai ca în jurul vârstei de 5 luni mămică ne-a anunțat ca la ecografie i s-a comunicat ca bebelușul ar avea un rinichi plin cu chisturi (nefuncțional total), iar cel de-al doilea rinichi fusese și el afectat. Doctorul i-a comunicat mamei ca tot ce poate face este sa mai aștepte o perioada și dacă nu se îmbunătățește ceva va trebui sa se gândească sa oprească sarcina din evoluție ca nu ar avea nicio șansă să trăiască copilul. Eu doar ce descoperisem un articol despre Sfantul Nectarie și tot ce am putut sa fac a fost sa citesc acatistul Sfântului timp de 40 de zile, îndemnând-o și pe mămică sa facă acest lucru.

  Vreau sa spun ca eram seara citeam acatistul (mai aveam câteva zile și se împlineau 40 zile de citit acatistul) și am primit telefonul în care mami a m-a anunțat că copilul e perfect sănătos și nu mai are nimic, doar niște cicatrici. Copilul s-a născut sănătos, are aproape 6 ani și ne bucuram de minunea care a făcut-o Sfantul cu noi. Mulțumim Sfântului Nectarie care mijlocește pentru noi Bunului Dumnezeu!
  Adela
  09.03.2021
  Numele meu este Cristina, am aflat de Sfântul Nectarie citind o carte pe care am cumparat-o întâmplator cu minunile Sfântului Nectarie. De atunci la orice “problema” am cerut ajutor Sfântului și el ne-a ajutat! Nepoțelul meu a fost născut prematur m-am rugat s
  Sfântului Nectarie și el la ajutat sa fie totul bine, vreau sa precizez ca l-am botezat pe nepotelul meu in 9 Noiembrie neștiind ca este ziua prăznuirii Sfântului, făcând legătura mai târziu când am început sa citesc mai mult despre viața sfântului.

  Mătușa mea a aflat ca are cancer la sân, rugându-mă Sfântului și spunându-i și verișoarei mele despre acest sfânt făcător de minuni, ne-am rugat pentru ea și sfântul a ajutat-o sa treacă cu bine peste operație și chimioterapie acum este in curs de vindecare . Sora mea a fost la ginecologie și iau ieșit analize foarte rele având niște bacterii precancerigene, am citit acatistul sfântului Nectarie și ea la citit și Sfântul a ajutat-o săi iasă analizele bune după tratament, acum trebuie sa meargă la control la 6 luni, la medic iau spus ca are și un nodul la san și trebuie sa meargă la control peste 3 luni și speram cu ajutorul sfântului Nectarie sa fie bine și de data aceasta.

  Sunt multe minuni pe care Sfântul le-a făcut cu mine și cu familia mea pentru care prin aceasta cale ii mulțumesc din tot sufletul.
  Citind in cartea cu minuni ca Sfântul vrea ca sa împărtășim ajutorul pe care l-am primit și cu alți oameni i-am promis Sfântului Nectarie ca am sa scriu și eu putine din multele minuni le care le-a făcut cu noi păcătoșii! Rugându-l pe Sfântul Nectarie sa ne ocrotească și sa fie alături de noi întodeauna!
  Anonim
  11.03.2021
  De citeva zile ma durea spatele de nu puteam sa ma mișc, nici sa dorm, la munca îmi era foarte greu. Luam 2 pastile ibuprofen, pe zi pentru calmare, nimic, nu ma ajuta. Azi de dimineața ii spun soțului meu sa ma dea pe spate cu ulei din Grecia de la Sfantul Nectarie și de la alți Sfinți care nu ii știu ( acest dar îl am de la o fosta colega de munca care a mers de multe ori in Grecia in pelerinaj la Mănăstiri ) și cu Mir cumpărat de la Mănăstirea Florești. Mi-a făcut Sfanta Cruce pe tot spatele spunând Tatăl nostru iar eu cu lacrimi ma rugam sa înceteze durere măcar un pic. Am mers la munca, am lucrat normal, am venit acasă totul bine, nu ma doare spatele. Va mulțumesc Sfinților ca v-ați îndurat de mine păcătoasa. Mulțumesc Sfinte Nectarie, mulțumesc Maica Domnului.
  Ionela
  12.03.2021
  Anul trecut, a aparut o problema medicala. Cei din familia mea m-au sfatuit sa merg la un control la medic, dar eu nu am dorit sa fac acest lucru. Pe Sfantul Nectarie il stiam demult, am fost si la el acasa in Insula Eghina. A fost o ambitie de a mea de a le arata celorlati ca sfintii fac minuni ( ei fac atunci cand considera ei nu cand li se impun ). Am citit Acatistul Sfantului Nectarie si asteptam minunea (sa se rezolve problema medicala). Acest lucru nu s-a intamplat , ci mai mult situatia s-a agravat. In prima faza m-am suparat pe Sfant (cum pe altii ii ajuta si pe mine ma lasa), apoi mi-am cerut iertare si am continuat sa ma rog Sfantului Nectarie( imi spuneam in gand Sfantul Nectarie ma voi ruga catre tine cu si mai multa staruinta si sigur va fi bine).

  A trebuit sa fac 2 operatii intr-un interval scurt de timp ( in aceea perioada m-am rugat Maicii Domnului Pantanasa, Sfantul Nectarie, Sfantului Ioan Rusu, Sfantului Efrem, Sfantul David din Evia, Sfantul Spiridon si multor altor Sfinti. Minunea s-a intamplat aceea problema s-a rezolvat ( trebuie doar sa urmez un tratament medicamentos de preventiv).

  Minunile se intampla, doar trebuie sa avem rabdare! Multumesc.
  Amalia
  13.03.2021
  Ma numesc Amalia si cred ca Sfantul Nectarie a facut o minune cu mama mea in urma cu 15 ani i-a mai acordat inca 5 ani. Slabise, fuma si tusea mult. Am ajuns la Spitalul Bagdasar cu suspiciune de cancer pulmonar. Evident intri in soc. Nu stii ce e cu tine, refuzi sa crezi ca ti se intampla tie si …. si … si

  Primul lucru mi-a venit in minte sa ma duc la Sfantul Nectarie si sa ma rog la moaste la biserica Radu Voda. Am ajuns la racla si am ramas fara cuvinte, n-am stiut cum sa ma rog si ce sa spun. Stiam ca Iisus stie necazul meu dar trebuia cumva sa ma auda. Am intalnit un preot si l-am intrebat cum sa ma rog: “cu cuvintele tale” mi-a spus ”ca Dumnezeu stie mai bine”. Asa ca, in fiecare zi alergam gafaind de la serviciu catre Sfantul, puneam mana pe racla si in lipsa altor cuvinte il indemnam sa se duca la mama in salon. Au trecut 2 saptamani de alergat la Radu Voda si vorbit cu Sfantul pe strada, timp in care medicul curant si seful de sectie programau operatia dupa fiecare investigatie. Amandoi cazusera de acord ca e urgenta operatia. La intrebarea mea “ce sanse are la 65 de ani si cat de grea e recuperarea ?” i-au mai dat 6 luni.

  Ce rost mai avea atata chin? Intr-una din zile ma suna mama si-mi spune c-o externeaza, imediat mi-am dat seama ca nu mai are nicio sansa, nici la operatie. Am ajuns in salon si mama m-a privit senina: “hai sa plecam ca nu mai am nimic!”

  Nu-mi venea sa cred ca e totul asa de usor si ca ma auzis. Dar cred ca Sfantul Nectarie mi-a dat raspuns dupa 2 saptamani de disperare. Nu i-a dat 6 luni, ci i-a mai dat 5 ani de normalitate. Multumesc Sfinte Nectarie!
  L.
  14.03.2021
  I-am promis Sfantului Nectarie că mărturisesc ajutorul pe care mi l-a oferit de nenumărate ori și vreau sa-i mulțumesc din toată inima că nu mă lasă niciodată la greu. Acum cateva zile, pe fetița mea o durea burta intr-o dimineață când trebuia să plece la școală, a luat-o mai tare durerea ,dar a zis ca se duce și dacă nu rezistă, ne suna doamna.M-am rugat Sfantului și Maicii Domnului, am dat-o cu mir și cu ulei de la candela Sfantului de la Manastirea Radu Vodă și fetița mea si-a revenit. Am probleme cu spatele, mă rog mereu Sfantului Nectarie, am gasit pe cineva care mă ajută cu proceduri si sunt mai bine. Numai cu ajutor de la Bunul Dumnezeu, Maica Domului, Cuvioasa Paraschiva și toți sfinții putem trece peste lucrurile și incercarile mai grele din viața noastră. Mulțumesc pentru că mereu sunt lângă mine și il rog pe Bunul Dumnezeu să mă ajute in continuare! Slavă Tie Doamne, Slavă Tie!
  Maria
  15.03.2021
  Il cunosc pe Sfantul Nectarie de mult timp. In ultimii ani m-am tot gandit la Sfintia Sa si mi-am dorit din suflet sa pot sa ajung in preajma Sfintelor Moaste pentru a ma ruga si a-i multumi pentru ajutorul dat. Eu locuiesc in Anglia si in 2019, Bunul Dumnezeu si Sfantul Nectarie mi-au descoperit biserica greceasca Sfantul Nectarie din Londra, unde se pastreaza o particica din moastele Sfantului. Am avut privilegiul sa ajung la Sfintele Moaste si sa ma rog, impreuna cu familia. Ce am simtit cand am atins Sfintele Moaste nu pot sa descriu, am plans mult. De atunci s-au intamplat numai lucruri bune in familia noastra si minuni: de la faptul ca viata de familie s-a imbunatit substantial pana la faptul ca sanatatea copiilor s-a imbunatit miraculos.

  Fetita noastra avea o problema cu auzul , nu auzea bine. Mergeam periodic la control, unde ni se spunea ca situatia se va imbunatati dar va trebui sa asteptam inca 1-2 ani sau alternativ sa ii facem o mica operatie. Nu am vrut sa o operam, preferand sa asteptam. La mai putin de o luna dupa ce ne-am rugat la Sfintele Moaste am fost cu fetita la control si medicii s-au mirat ca testul auditiv a iesit perfect. Noi nu ne-am mirat, stiam ca Sfantul Nectarie se va ruga pentru noi la Bunul Dumnezeu si ca vom primi ajutor! La cateva luni dupa aceea fiul nostru s-a vindecat de o problema oftalmologica veche de 8ani.

  Multumim Bunului Dumnezeu si Sfantului Nectarie si pentru aceasta minune!! De asemenea, prin Sfantul Nectarie am cunoscut si un cuvios Parinte/Calugar de la Sfantul Munte, pe care am avut onoarea sa il gazduim in casa noastra si care a adus Binecuvantarea Sfintei Fecioare Maria si a Scumpului si Sfantului Sau Fiu in casa noastra. Pentru noi aceasta a fost o minune de asemenea, pe langa multe altele.

  Nu voi inceta sa ii fiu recunoscatoare Sfantului Nectarie pentru Ajutorul dat si pentru ca il simt aproape de sufletul meu tot timpul. Nu incetati sa va rugati Sfintilor ei sunt legatura noastra vie si directa cu Bunul Dumnezeu si Maicuta Lui Sfanta! Doamne Ajuta tuturor!
  S.
  15.03.2021
  M-am gândit sa povestesc pe scurt minunea ce i s-a întâmplat unei colege. Timp de un an de zile a avut parte de probleme! neliniste sufleteasca din cauza un divorțului prin care trecea fata ei. După multe discuții aprinse își dorea tare mult sa se termine, sa se separe cu casa, sa plece fiecare pe drumul lui, dar totul i se părea imposibil sa iasă la liman cu aceasta problema ce efectiv nu se mai termina. S-a ajuns și la notar, s-au judecat. Știu ca ea trecea și se ruga la Radu Vodă la Sfantul Nectarie, Sfantul Dumitru a citit rugaciuni și am înțeles ca a citit ultima oara acatistul Maicii Domnului Grabnic ajutătoare timp de 40 de zile, iar în a 40 a zi, minune! Toate probleme care i se păreau efectiv de nerezolvat, s-au rezolvat și s-a terminat cu bine! Ea nu știe ca am scris, dar m-am gândit ca sunt mulți oameni care au nevoie sa audă, ca exista efectiv minuni și ca Maica Domnului împreună cu toți sfintii nu ne lasă la greu atunci când ii rugam cu credință. Doamne ajuta ne pe noi toți păcătoșii!
  Daniela
  24.03.2021
  Bună ziua, mă numesc Daniela S., Bacău. Vreau sa scriu încă o minune pe care Sfântul Nectarie a făcut o cu fetita mea acest weekend. Joi dimineață s a trezit răgușită, vineri n-am dus o deloc la grădiniță, sâmbătă și duminică am tratat o acasă cu medicamente specifice virozelor, răcelilor. A început sa tușească, vomă și apa. Nu putea sa adoarmă din cauza tușei. Care era ba magareasca, ba productivă. După ce am făcut Acatistul Sfântului Nectarie, s-a liniștit, a dormit bine, iar azi i-a revenit și vocea. După amiază mergem la pediatra sa vedem dacă e totul în regula în gât. Mulțumesc din suflet, Sfântul meu drag, și ție, Sfinte Efrem cel Nou, Măicuței Domnului, dar în primul rând Domnului, pentru ca ne a dat Sfinți făcători de minuni și grabnici ajutători. Post binecuvântat
  Liana
  24.03.2021
  As vrea sa multumesc din nou Sfantului Nectarie, Maicii Domnului, Safntului Efrem Cel Nou, Sfantului Ioan Rusu pentru toata grija pe care o au fata de familia mea! Acum trei ani, fetita mea a fost diagnosticata cu reflux vezico ureteral grad 3, pentru corectarea caruia a facut o interventie de injectare cu gel. Acum, cu ajutorul Sfantului Nectarie care ne-a ajutat de fiecare data cand am avut nevoie, la controlul ecografic,doamna doctor ne-a spus totul este bine. Multumesc Sfinte Nectarie pentru tot ajutorul! Multumesc Maicuta Sfanta pentru toata grija pe care o ai fata de noi! Slava Domnului pentru toate!
  Alexandra
  24.03.2021
  Așa cum am mai spus, Maica Domnului și Sfântul Nectarie ne ocrotesc și ne ajuta familia mereu.

  Ultima minune pe care am trăit-o se întinde pe tot parcursul celor 9 luni de sarcina, am fost ajutata sa trec cu bine peste toate problemele puse de o sarcina nu foarte usoara dar cel mai important moment a fost ieri când după un travaliu de 28 de ore și după ceva complicații mi s-a făcut cezariana ca o ultima soluție. Cezariana unde am crezut ca voi muri pur și simplu. Nu m-am mai temut niciodată de moarte așa cum mi s-a întâmplat ieri. Dar gândul la Maica Domnului și la Sfântul Nectarie m-a ajutat, le-am simțit prezenta și la final, totul a fost bine. Am născut ieri un băiețel perfect sănătos care se va numi Nectarie-Ștefan, i-am promis Sfântului Nectarie cu mult timp înainte de a rămâne însărcinată ca atunci când vom avea un copil, se va numi Nectarie sau Nectaria.

  Le mulțumesc tuturor sfinților care ne sunt alături in fiecare moment și care se roagă pentru noi păcătoșii
  Anonim
  24.03.2021
  As vrea sa ii multumesc Sfantului Nectarie, Maica Domnului, Sfantul Ion Rusu, Sfantul Ierarh Spiridon, Sfanta Cuvioasa Parascheva Si Domnului Nostru Iisus Hristos ca m-au ajutat sa trec cu bine peste o interventie chirurgicala de care imi era foarte frica. Rugati-va Sfintiti parinti ne asculta si ne ajuta.
  M.
  24.03.2021
  Buna ziua, am promis ca dacă investigatia CT de ieri va ieși bine voi mărturisi din nou aceasta minune pe care Maica Domnului, Sfântul Nectarie și Sfântul Spiridon au făcut-o pentru mine. Nu Renunțați niciodată la rugăciune și la credință in Dumnezeu, Maica Domnului și Sfinții noștri, Ei întotdeauna ne asculta. Mulțumesc Maicii Sfinte și tuturor Sfinților pentru ajutorul dat.
  George
  24.03.2021
  Vreau doar sa spun atat, Sfantul Nectarie este Mare Sfant si ajuta cu ceea mai mare rapiditate, intr-o zi, mi-au aparut niste aritmi destul de dese ce au durat vreo 3 zile, am citit de 2 ori acatistul Sfantului Nectarie si dintr-o data sau oprit, de parca nici nu au fost, in alte cazuri am avut nevoie de ajutor prompat si dupa citirea unui acatis al Sfantului Nectarie, problemele s-au rezolvat, rugati-va la acest mare Sfant, ca aude si vine repede. Slava Tie Doamne pentru toate, multumire si cinste Tie Sfinte Nectarie mare facator de minuni!
Comments are closed.