• Ionela
  13.01.2021
  Încă o dată aduc mulțumire Sfântului meu drag care a fost alături de mine, astăzi am avut examenul pentru școala de șoferi și nu eram 100 % sigura pe mine. Dar Sfântul Nectarie a fost alături și astăzi, și am luat examenul. Mare este puterea Sfântul când ne rugam din tot sufletul. Îți mulțumesc sfinte Nectarie, mare făcător de minuni!
  Marinela
  13.01.2021
  De mult am vrut sa scriu ajutorul pe care Maica Domnului și Sfantul Nectarie mi l-au dat, dar mereu amânam. Astă vară, băiatul meu cel mare se pregătea pentru admitere la Facultatea de Teologie, dar pentru ca situația a fost asa cum stim din cauza pandemiei, eram debusolati si nu stiam cum se vor desfășura lucrurile. In ziua interviului, l-am lăsat pe băiat la facultate, iar eu m-am dus cu fetita mea la Mănăstirea Radu Vodă ca sa ma rog Sfântului sa il ajute, dacă este spre folosul lui. Nu au trecut 10 minute și mă sună fiul meu, spunându-mi sa ma duc sa il iau ca a terminat.

  Mari emoții am mai avut, dar când ne-am întâlnit mi-a zis că totul a decurs normal și că el crede că va fi bine. A doua zi a venit raspunsul: admis. Sfântul Nectarie a fost alături de noi și când vroiam sa ma închin la moaștele sale de la Mănăstirea Sinca Veche numai că lumea nu avea voie sa intre in biserică și moaștele nu se scosesera inca afară. Nu puteam sta prea mult timp si-mi părea rău că am ajuns până acolo fără să pot să mă închin la Sfântul meu bun. In momentul în care mi-am terminat gândul, preotul anunță că cine vrea sa împărtășească pe copii, poate să intre în biserică. Si fetita mea, Nectaria, a vrut, ea care se cam fereste, acum a acceptat din toată inima (are 4 ani). Si uite asa, am ajuns la raclale Sfântului și am putut să mă închin și să mă rog Lui. Apoi din Sinca Veche am intrat direct în spital din cauza covidului, am simțit prezența Sfântului Nectarie și a Maicii Domnului tot timpul lângă mine, deși eram foarte speriată, făcând multe atacuri de panica. Dar au trecut toate, ma ungeam cu mir și parcă totul trecea mai usor. Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, apără-ne pe noi pacatosii!
  Daniela
  13.01.2021
  Sfantul Nectarie l-a insanatosit pe tatal meu, cand, in urma cu doua saptamani, a suferit un atac cerebral! Mi-a auzit rugaciunea si s-a indurat de noi! Cuvintele nu sunt de ajuns spre a-i multumi! Ori de cate ori pot, repet in gand, "Bucura te, Sfinte Ierarh Nectarie, mare facator de minuni!
  Anca
  13.01.2021
  Vreau sa va arat ce minune a facut Sfântul pentru mine păcătoasa. Am uitat o lumânare aprinsă, adevarul e ca am pus-o de vineri si a ars încontinuu, am si uitat de ea, ieri la amiază ajunge soțul acasă și se simțea mirosul de plastic ars de la intrare in casa.Cand a ajuns sus era un miros si un fum de nu se putea sta in casa . Sfântul era langa lumânare si a păzit casa mea. Precizez ca era pusa pe lemn si langa era un lucru de mana crosetat, si nu sa intamplat nimic. Nu am cuvinte sa i multumesc Sfântului. ( icoana Sfântului o primisem de la Mănăstirea Radu Vodă). Slava Domnulu și Slava Sfântului Nectarie.
  Nicoleta
  13.01.2021
  Sfântul Nectarie s-a îndurat și de mine, păcătoasa, și a săvârșit o minune. Mulți ani am avut probleme cu gâtul, respectiv dureri, arsuri și sensibilitate la tot ce înseamnă apă, mâncare și aer rece, deși rezultatele exsudatelor faringiene arătau că nu au fost identificate microorganisme care să îmi producă infecție. Cu puțin timp în urmă mi s-au inflamat amigdalele, abia mai înghițeam de arsură, mă durea în gât și simțeam cum infecția coboară spre plămâni. Atunci nu am mai stat pe gânduri și m-am uns pe gât în dreptul amigdalelor și plămânilor cu uleiul de la candela care arde lângă Sfintele Moaște ale Sfântului Nectarie de la Mănăstirea Radu Vodă și am citit acatistul Sfântului. Când am terminat acatistul deja mă simțeam mult mai bine, iar dimineața următoare nu am mai avut absolut nimic. Mulțumesc din inimă doamnei care mi-a trimis uleiul, iar Sfântului Nectarie îi sunt veșnic recunoscătoare pentru tot și a devenit Sfântul meu de suflet. Slavă Domnului pentru puterea cu care lucrează prin oameni și prin Sfinții Săi!
  Catalina
  13.01.2021
  Sunt răcită de câteva zile și inevitabil m-a copleșit teama de virus. Și așa în timp ce-mi măsuram febra astăzi, citeam acatistul Sfântului meu bun Nectarie. Și febră nu am. Și vreau să-i mulțumesc Sfântului Nectarie si Bunului Dumnezeu și să-i rog să ne păzească de acest rău și se oricare altul și să ne dea sănătate să putem infrunta greutățile vieții. Și - i mai rog să fie alături de toți cei in suferință!
  Luminita
  13.01.2021
  Slava lui Dumnezeu! Minunat este Dumnezeu intru Sfinții Sai! Încep prin a va spune ca înainte de a ma căsători cu soțul meu care era catolic , ma sfătuisem cu parintii de la biserica unde am copilărit ce sa fac, sa-mi păstrez religia și sa facem căsătorie mixta sau sa merg după soț. Am făcut ascultare și am mers după soț așa cum mi-a spus parintele la care ma spovedisem înainte de nunta și mi-am lepădat credința ortodoxa devenind după soț catolica.

  Toți 3 copii au fost botezați la catolici. Soțul făcea efortul de a merge in fiecare duminica la aproape o ora distanță la biserica. Niciodata sufletul nu mi-a fost linistit și tot timpul am văzut o mare diferența între ei și noi. Dar intr-o zi mi-am zis “ voi începe sa ma rog pana când Domnul ma va auzi și ma va întoarce printr o minune, printr-o cale știuta doar de El, inapoi la ortodoxie.

  Nu a trecut foarte mult și m-am trezit cu un necaz foarte mare. Fiica noastra mai mare Maria dezvolta o tumoare osoasa sub ochi. Am alergat îndată cu primul avion de la Londra spre Cuvioasa Maica Parascheva. Medicii după ce au văzut imaginile au zis ca este o tumoare maligna! Fetița când a ajuns la Cuvioasa și a atins-o, i-a simțit mâinile calde prima data, a doua oară, inima cum bate și a treia oară a simțit o pace ca in rai. Nu mai voia sa plece de lângă ea, așa fericire simțise.

  Ii ceruse 3 lucruri : sa nu mai bea pastile ( erau steroizi pentru ca presupuneau înainte de rezultatul biopsiei ca este tumoare maligna) medicii sa nu o mai înțepe cu acele și ochiul ei sa revină in poziția normala, pentru ca acum ieșise foarte mult din orbita deoarece tumoarea împingea mult afara. A sunat și telefonul cu rezultatul biopsiei, slava cerului tumoarea era benignă așa ca minunile de la Cuvioasa începea sa se arate chiar din momentul acela. I-am oprit pastilele, cu teama însă. Apoi când am ajuns inapoi la Londra vorbisem cu doctorul dacă este bine sa o intrerup de pe steroizi.

  Au zis ca da dar treptat. Noi le oprisem deja de 3 zile. Nu a mai fost nevoie de perfuzii sau alte tratamente cu citostatice, totul se oprise in loc. Lacrimile și durerea de mama implorau pe Dumnezeu sa trăiască, sa fie bine. Cerusem sfatul părintelui Calistrat , care îmi spuse ca dacă vreau ca fata sa fie bine sa ii dau mirul și sa o împărtășesc săptămânal la ortodocși. Am vorbit cu soțul care s-a transformat total, nu era de-acord, nici nu prea realiza ce înseamnă mirul la noi, adică va deveni ortodoxa.

  Așa ca in prima faza nu m-a lăsat. Spunea ca fata va fi operata ii va scoate ce are acolo, ochiul revine la normal și coșmarul se încheie. Numai ca nu a fost așa. Doctorii ne spun ca va trebui sa ii taie toți 4 dinti de sus cu tot cu cerul gurii ca sa elimine complet tumoarea care este bine lipita de maxilarul de sus iar fata ii va fi reconstruita in timp. Nu am acceptat așa ceva. I-am rugat dacă se poate o operație prin cavitatea nazala, sa nu se taie direct maxilarul. Între timp am cerut părerea și la alți medici specialiști fin România din Cluj și București care mergeau pe aceiași idee ca și medicii din Londra.

  Au făcut operația prin nas. S-a eliminat 200g de tumoare. Ochiul era in aceiași poziție, ieșit din orbita. La 3 saptamani are iar un CT scan care arată ca și cum nici nu s-a intervenit. Tumoarea crescuse cu o agresivitate și cu o viteza foarte mare, totul era crescut la loc. Stau din nou de vorba cu soțul. Ii spun : “ oare ce vrea Dumnezeu de la noi” ? Te rog lasă-ma sa i dau mirul pana nu o mutilează medicii. Și in sfarsit primesc acordul. Alerg in graba la parintele care îmi devenise duhovnic între timp și îl rog sa ii dea mirul.

  Medicii, următoarea mutare , sa ii taie dinții. Dar mila Domnului pentru ca eu deja făcusem primul pas spre El, mult M-a ajutat. Și i se lucrează prin gura de data aceasta tăind pe dedesupt buza și nasul ca sa poată ridica totul in sus și sa facă excizie de tumoare cât mai corect. Când a intrat in operație îmi tremurau picioarele, am ieșit cu lacrimi in ochi după ce au adormit-o, gândindu-ma sărăcuța de ea e doar un copil de 8 ani, ce durere mare!

  M-am rugat mult sa fie bine sa o ajute Sfinții lui Dumnezeu, Sfantul Stelian, Sfantul Pantelimon, Sfantul Nectarie și mai ales Maica Domnului. Dar când a ieșit din operație ne-a îngenuncheat pe toți, mititica cum arată, ochiul era mult mai afundat, ca a unui om care se naște orb, o parte din pomete pe care se sprijinea ochiul , medicii nu au mai avut ce face cu ea , așa ca au înlocuit cu un suport de metal de Titan totul. După ce am văzut-o am ajuns acasa , am căzut in genunchi la icoana Maicii Domnului și plecând-mi capul am zis “ Maica Domnului tu unde ești acum sa-mi vezi durerea mea?” Dar imediat telefonul a și sunat. Era o bătrânica de la biserica care aflase de fetița noastra. Atât de mult au putut cuvintele ei atat de frumoase sa ma liniștească încât chiar parca Maica Domnului vorbise ca și o mama către mine.

  Era prima noapte in care reușisem sa dorm ca un copil, așa putere mare au avut acele cuvinte asupra mea. Slava Maicii Domnului, normal ca Ea era acolo. Între timp soțul amenințase cu divorțul, el mergea acum singur la el și eu îmi luam copiii și mergeam la noi la ortodocși . Toată lumea începuse sa ma vada o femeie nebuna. Ce am patit după 10 ani de căsnicie , de ce ma întorsesem la 100 grade, de ce vreau sa despart familia. Nimeni nu era cu mine in aceasta lupta grea pe frontul de lupta mintea! Dar era Dumnezeu și nu L- au putut birui! Maria după operație începuse sa picteaze un tablou cu Sfantul Ierarh Nectarie spre a-l duce la biserica din Londra unde își are Moaștele. Spunea ca îl face ca mulțumire ca a ajutat o in lupta cu aceasta boala! Medicii erau rezervă-ți, tumoarea rămăsese lipita de dinti, au răzuit cât au putut, mai mult nu se puteau bagă ptr ca afecta creșterea lor .

  Următorul pas era sa ii taie dinții. Trecuse 6 luni de la operație. Totul rămăsese pe loc. Apoi la alta examinare ceva se vedea iar pe CT scan , începea sa crească iar. Ingerul Domnului, acea bătrânica își făcea lucrarea. Îl suna pe soț și ii spune blajin dar dur. Nu va este mila de copilul dumneavoastră , ați pus in spatele ei crucea cu păcatele familiei , faceți o dat ce trebuie făcut, veniti la ortodoxie. Și uite așa de unde nu credeam vreodată ca soțul va trece la ortodoxie s-a trecut la noi, copiii au fost botezați și noi cununați anul trecut in Decembrie când am fost acasa. După toată rânduiala care s-a făcut , când am ajuns la CT iarăși , medicul nu stie cum dar realizează ca nimic nu a mai crescut de un an de zile și va începe operația de reconstructie cu os din cap.

  Maria pictase imediat după operație un tablou cu Sfantul Ierarh Nectarie pe care îl dusese la biserica Batersea din Londra ca mulțumire ca Sfântul a ajutat o sa se vindece. După un an de la operație când ne întoarcem la biserica greaca cu Moaștele Sfântului Nectarie , preotul ne cheama și ne spune: “ Maria , tabloul tău a ajuns in Spania la o fetița de 3 ani ci aceiași boala ca tine, tumoare la cap. Parintii au pus pictura in camera copilei și după ce ieșeau din camera, copila începea sa vorbeasca. Au intrat și au întrebat: cu cine vorbești tu aici? - Cu Sfântul din icoana. - Dar de ce vb cu el? - Pentru ca și el vorbește cu mine! Maria nu am ce sa-ți dau , tabloul nu pot sa îl aduc inapoi , dar îți dau crucea mea de la gât! Sfântul Nectarie , Sf Pantelimon , Maica Domnului ne au ajutat enorm! Slava Lui Dumnezeu ca toate le-a Așezat așa cum trebuiau sa fie !

  Maria este bine , tumoarea încă este pe dinti , dar mila Domnului ptr rugăciunile Sf Ierarh Nectarie și a tuturor sfinților ne ajuta sa nu crească deloc! Dacă aveți intrebari va raspund cu drag . Toate pozele sunt in tel spre mărturie!
  Ioana
  13.01.2021
  Mulțumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Cuvioasei Parascheva, Sfântului Nectarie si tuturor sfinților pentru ajutorul primit!

  Am fost testata pozitiv pentru Covid-19 in octombrie si atunci am interactionat cu toata familia (parinti, frate, cumnata, nepotel si sotul). M-am rugat Sfintilor sa ne ocrotească parintii, sa nu dezvolte si ei boala si minune: toti am avut virusul, dar parintii nostri au fost feriti de el. Au mijlocit pentru noi Cuvioasa Parascheva si Sfantul Nectarie si acum suntem cu totii bine!

  Mare este mila si puterea Bunului Dumnezeu!
  Mihaela
  13.01.2021
  Doresc sa multumesc Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem si Maicii Domnului fiindca m-au ajutat in reusita unui examen important pentru viitorul meu. Am citit acatistul Sfantului Nectarie timp de 40 de zile , iar ajutorul mult asteptat a venit chiar in saptamana in care am finalizat cele 40 de zile de acatist. Mainile spre rugaciune au mai fost indreptate si catre Sfantul Arsenie Boca, Sfantului Spiridon, Sfintei Marii Mucenite Ecaterina, Sfantului Mare Mucenic Mina, Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, Sfantului Ioan Rusul si Staretului Tadei de la Vitovnita. Slava Tie, pentru toate, Treime Dumnezeiasca si Prea Buna!(acatistul Sfintei Treimi). La final, fiindca am promis, am citit Acatistul de multumire “Slava Lui Dumnezeu pentru toate”. Iar acum vreau pe aceasta cale sa indemn pe toti credinciosii sa aiba incredere in Dumnezeu si in planurile Sale pentru noi.
  Adina
  13.01.2021
  Sfantul Nectarie m-a ajutat mereu si a fost lângă noi tot timpul, prima data am auzit de Sfântul de la tata și m-a impresionat cel mai mult când mi-a povestit cum copilul Anastasie a scris acea scrisoare către Dumnezeu rugandu-l sa il ajute cu hainute si incaltari si cu ceva banuti sa poată trimite acasa părinților sărmani. Dupa aceasta povestioara am început sa citesc mai multe despre viata și minunile Sfântului si mi-a ajuns în suflet în mod special fata de ceilalți.

  Prima minune Sfantul a facut-o cu mine și cu băiețelul meu care în România a fost considerat un copil automatizat, m-am rugat Sfântului si situația s-a îndreptat acum e bine, mergem la scoala (cl 1), a doua minune a făcut-o anul trecut când bunica mea a căzut la pat. Am citit acatistul Sfantului si incet incet situația s-a îndreptat si ii mulțumesc nespus pentru asta, acum 2 săptămâni nepotism mea a făcut un control orl în care i sa spus ca ceva nu e în regula cu auzul si ca nu respira bine cu una din nari, am citit acatistul Sfantului apoi a început si sora mea sa il citească si minunea nu a încetat sa apară, marți nepotica la control a fost foarte bine. Sfantul Necatrie mereu mi-a fost alături în orice,este cu noi la tot pasul si nu o sa ne lase niciodată! Il iubim si el ne iubește si ne arata în fiecare zi acest lucru! Bucura-te Sfinte Parinte Nectarie.
  Cata
  13.01.2021
  Cu smerenie si recunostinta vreau sa multumesc Bunului si Grabnic Ajutatorului Sfant Nectarie care in aceasta dupa amiaza m-a ajutat ca, in doar cateva minute , sa scap complet de o durere foarte mare in partea stanga a pieptului,care m-a facut sa ma tem de un infarct. M-am rugat repede, in cuvintele mele simple si durerea a disparut complet ,in chip minunat.

  Slava Tie Sfantul nostru drag care nu lasi pe nimeni neajutat!
  Alina
  13.01.2021
  Sfantul Efrem cel Nou și Sfantul Nectarie mereu sunt alături de noi și nu știu cum să le mulțumim îndeajuns pentru ajutorul primit.
  Vineri a fost o zi grea pentru mine și familia mea, o zi in care mi se părea că îmi fuge pământul de sub picioare, însă mi-am adus aminte de rugăciunile Sfinților.

  ,, Cine a năzuit la ajutorul lor și cu credință s-a rugat nu a rămas neajutat ?"

  ,, Că cine ia chemat pe ei intru ajutor și nu ia auzit?"

  Am citit acatistele Sfinților și ajutorul a venit de îndată și pentru asta mulțumesc din tot sufletul. Rugati-va Sfinților ori de câte ori aveți nevoie, va vor sprijini, nu vă vor trece cu vederea.
  E.
  13.01.2021
  Multe minuni a facut Sfantul Ierarh Nectarie cu familia noastra, dar as dori sa relatez pe cea mai recenta. De o perioada de timp simt o durere pe langa zona pieptului, si l-am rugat pe parintele nostru drag Sfantul Nectarie sa ma ajute si sa ma lase aceasta durere ungandu-ma si cu ulei sfintit de la Manastirea Sfantului din Grecia. Pot sa va zic cu mana pe inima ca nu a durat mult si durerea m-a lasat. Slava Sfinte Ierarhe Nectarie pentru multa ta milistovire si ajutor fata de noi pacatosii!
  Ionela
  13.01.2021
  Mulțumesc încă o dată Sfântul Nectarie pentru încă o minune făcută cu mine păcătoasa. În Aprilie am făcut testul Papanicolaus și a ieșit 'CIN III'. În septembrie am fost la un control mai amănunțit unde mi s-au luat probe pentru biopsie și a ieșit celule precanceroase, CIN II cu trecere în CIN III. Deja doctorița îmi scrisese în rezultat programare pentru colposcopie. Am refuzat total, am zis mai aștept pana la anul în aprilie. Am citit acatistul Sfântului Nectarie si Acoperământul Maicii Domnului 40 de zile, pe 28 Noiembrie am fost iar la ginecolog și astăzi am primit rezultatul cu CIN II. Sfântul mi-a fost alături și de data asta. Îți mulțumesc Sfinte pentru ceea ce faci pentru noi atunci când ne rugam din suflet. Toată nădejdea mi-am pus-o în el și rezultatul a venit. Am primit și ulei sfințit de la mănăstirea Radu Vodă din București și bineînțeles că mă ung cu el. Mulțumesc Elena Alina. Mulțumesc din suflet Sfântul Nectarie! Rugați-vă ca Sfântul vă va răspunde!
  Maria
  13.01.2021
  Ma numesc Maria si am trait o mare bucurie si minune facuta de sfantul Nectarie din Eghina, in pelerinajul pe care l-am facut impreuna cu sora mea Adriana, in luna septembrie 2019 in Grecia. Dar sa incep cu inceputul. In luna noiembrie a anului 2016, sora mea Adriana a primit vestea necrutatoare a diagnosticului de cancer la san, dupa 12 ani cand avuse-se primul neoplasm, atunci melanom malign. Lucrand si eu si sora mea in domeniul medical am stiut cu atat mai mult ce inseamna si ce o asteapta. A urmat tratamentul chinuitor al chimioterapiei, iar in lunile iunie, august si noiembrie 2017 al operatiilor cu tot felul de complicatii. Am fost langa ea si am sprijinit-o tot timpul si eu si parintii, iar dupa aflarea vestii bolii si de catre cunoscuti, care si ei au inceput sa o sprijine financiar, moral si nu in ultimul rand spiritual. Unii dintre prieteni, colegi, rude, cunoscuti dar si persoane pe care nu le cunostea foarte bine ii spuneau "ma rog pentru tine" si ii spuneau fiecare dupa cum stiau cate un Sfant degraba ajutator, cel mai des rostit fiind numele Sfantulului Nectarie de la Eghina.

  Am inceput sa ne rugam impreuna la acesti Sfinti, dar mai cu seama ne placea si ne place si acum foarte mult acatistul si rugaciunile catre Sfantul Nectarie, care erau ca un balsam pentru sufletul nostru. In timpul unei sedinte de chimioterapie pe cand citea acatistul Sfantului Nectarie a intrat in salon tot pentru a face chimioterapie o doamna din Bucuresti. Doamna respectiva si-a dat seama ca sora mea citeste un acatist dupa carticica micuta, dar nu stia al carui Sfant. S-a dus spre sora mea si i-a intins o punguta in care erau bucatele de anafura, o sticluta cu ulei sfintit si o iconita cu Sfantul Nectarie si a zis ca sunt de la Manastirea Radu Voda din Bucuresti, care are unul din hramuri Sfantul Ierarh Nectarie Taumaturgul, in care se afla o parte din moastele Sfantului Nectarie.

  A fost primul semn pe care i l-a dat Sfantul Nectarie ca ii asculta rugaciunile si ca este cu ea. I-am promis ca dupa ce trece de operatie si o sa se simta mai bine o sa fac tot posibilul cu ajutorul lui Dumnezeu si Maica Domnului, sa poata sa mearga si sa multumeasca tuturor Sfintilor la care s-a rugat si si-a pus increderea si ea a zis ca si-ar dori sa mergem impreuna. Dupa operatia din luna iunie au fost complicatii au urmat alte doua operatii si anul acela datorita starii ei nu a putut merge, dar am zis ca ramane pe anul urmator. In primavara din 2018 m-am interesat de pelerinaj in Grecia de la o colega de servici si mi-a zis ca se face in septembrie si i-am zis surorii mele o sa mergi atunci, stiind ca financiar nu ne-am fi permis sa mergem atunci amandoua. Dar a trecut si 2018 fara ca ea sa mearga si eu cu promisiunea neindeplinita. In toata aceasta perioada nu am inceptat sa ne rugam. In primavara din acest an sora mea a auzit cand am intrebat-o din nou pe acea colega de pelerinajul din Grecia ca as dori ca sora mea sa mearga.

  Sora mea a zis atunci "lasa ca mi-a mai promis si nu am fost niciunde". Am inceput sa ma rog Sfantului Nectarie ca sora mea sa ajunga la el, ca isi doreste foarte mult si iata ca la inceputul lunii septembrie am aflat data plecarii in pelerinaj. I-am zis si ei data plecarii si m-a rugat din nou sa merg cu ea, parintii cand au auzit au zis "du-te si tu, ca nu ai fost niciunde anul acesta", desi eu eram mai retinuta in a pleca. M-am rugat lui Dumnezeu pentru indrumare, iar dimineata m-am trezit sunand si facand rezervarea pentru amandoua. Am plecat in pelerinajul din Grecia la sfarsitul lunii septembrie cu grupul de pelerini din Timisoara avandu-l ca indrumator pe parintele Ioan Dumitriu, un preot cu mare har si un suflet pe masura, bunul Dumnezeu sa-l binecuvanteze. Dupa cateva zile de pelerinaj in care am fost si la alti Sfinti din "lista surorii mele", am ajuns seara pe Insula Eghina si cand ne-am cazat la hotelul Manastirii era deja intuneric. Parintele Ioan ne-a zis ca dimineata devreme participam la Sfanta Liturghie si apoi plecam repede sa prindem ferryboatul pentru urmatoarea locatie a pelerinajului. De la cunoscutii care au mai fost acolo stiam ca este in Manastirea Noua ralca in care se afla mana dreapta a Sfantului Nectarie. Dimineata cand a inceput Sfanta Liturghie am constatat ca se tine sus, foarte aproape de unde am fost cazati, in bisericuta veche, bineinteles ca si acolo se afla o parte din moastele Sfantului si unde am simtit o bucurie de nedescris, de fapt toata perioada cat am stat acolo am simtit o mare liniste si bucurie, dar sora mea isi dorea enorm sa ajunga in Manastirea Noua la racla cu mana dreapta a Sfantului. S-a terminat Sfanta Liturghie si parintele a zis sa ne grabim, sa mergem la autocar ca este tarziu si riscam sa pierdem ferryboatul, iar cei din grup s-au indreptat spre autocar. Eram chiar la capatul scarilor care coborau spre Manastirea Noua, eram asa de aproape de locul dorit de sora mea din tot sufletul si urma sa plecam fara sa il vedem.

  O maicuta care insotea grupul nostru de pelerini si cu care nu vorbisem pana atunci, pe nume Filumena, ne-a auzit cand l-am intrebat pe parinte daca nu mergem macar putin la Manastirea Noua si a zis ca nu mai e timp. Ea a zis atunci parintelui ca ar vrea sa coboare pana la Manastirea Noua, impreuna cu noi, promitand ca vom ajunge la timp la autocar si bunul parinte a fost de acord. Am luat-o la fuga, pline de bucurie pe trepti in jos cu maicuta, prin acea minunata gradina plina de flori si sub razlele blande ale soarelui diminetii, un peisaj feeric, rupt din rai, dupa inchipuirea noastra. Fugind maicuta ne-a spus ca nu este tot timpul deschis acolo, dar sa incercam totusi. Am ajuns foarte repede si manastirea si accesul la racla erau deschise. Nu am vazut pe nimeni acolo, eram doar eu, sora mea, Sfantul nostru drag Nectarie si draga si blanda maicuta, de fapt ghidul pe care ni l-a trimis Sfantul Nectarie pentru a ajunge la locul dorit de sora mea. Parca timpul s-a oprit in loc, nu pot descrie in cuvinte ceea ce am simtit atunci acolo, lacrimi de fericire curgeau siroaie pe obrajii mei si surorii mele, nu imi venea sa cred ca traiesc asa ceva, efectiv simteam prezenta Sfantului, plangeam si radeam totodata si maicuta de uita bucuroasa la noi, cand ne-a vazut asa fericite.

  Maicuta ne-a zis ca ea a mai fost acolo si alta data dar a vrut sa coboare la manastire cand ne-a auzit pe noi ca ne dorim sa mergem. Ne-am inchinat si i-am multumit Sfantului Nectarie pentru aceasta minune facuta si pentru tot ajutorul pe care i l-a dat surorii mele. Pentru ca doar cu ajutorul lui Dumnezeu, Sfanta Fecioara, Sfantul Nectarie si ceilalti Sfinti ea a reusit sa treaca cu bine peste toate operatiile si complicatiile, incezatoare, cu zambetul pe buze si un moral de invidiat, eram eu si parintii mai daramati ca ea. Am plecat toate trei foarte fericite de acolo si am ajuns la poarta chiar cand a ajuns si autocarul nostru. Cand sa ne urcam maicuta a zis razand ca de acum ne va striga si ne vom numi "Nectarinele" si ne-a placut ideea.

  Cand am urcat in autocar, trei baieti din grup, care cunosteau bine manastirea din pelerinajele anterioare ne-au intrebat daca am gasit deschis ca ei au coborat in acea dimineata de trei ori si au gasit Manastirea Noua tot timpul inchisa. Inca o dovada ca Sfantul ne-a asteptat acolo si a deschis-o pentru noi. Pe parcursul acestor trei ani ai bolii surorii mele, am invatat sa privim boala ei ca o binecuvantare primita si nu ca o povara, (desi nu a fost si nu este usor, mai ales pentru ea, in continuare are de facut tratament si controale periodice, dar slava Lui Dumnezeu acum se simte bine si analizele facute in acesti ani au iesit bine, stim ca doar datorita rugaciunilor), prin boala ei familia mea a devenit mai unita, ne apreciem si iubim mai mult. A fost un pelerinaj binecuvantat, plin de har, de pace si bucurie in toate locurile de inchinare si cele vazute si vizitate, pentru care aducem multumire bunului Dumnezeu, Sfintei Fecioare, parintelui Ioan Dumitriu, maicutei Filumena, dar deosebit pentru noi, la Sfantul nostru drag Nectarie din insula Eghina, caruia ii aducem lauda si multumire. Bucura-te Sfinte al lui Dumnezeu Nectarie, ca ai adus mare fericire noua "Nectarinele".

  P.S. Acest articol l-am scris anul trecut cand ne-am intors din Grecia, dar si anul acesta, mai bine zis in luna iulie am trecut din nou prin incercari, de data aceasta mama a fost diagnosticata cu suspiciune de cancer la san. A facut investigatiile necesare pentru aceasta patologie si dupa aceste investigatii, patru medici radiologi au confirmat ca e cancer. Ca si in cazul surorii mele rugaciunile catre Dumnezeu, Maica Domnului si Sfantul nostru drag Nectarie nu au incetat. I s-a facut punctia la san iar in rezultat s-a specificat ca nu sunt urme de celule maligne. A urmat operatia, i s-a facut sector largit, pentru ca chirurgul a zis ca e imposibil si poate nu a luat proba din formatiune fiind doar de 1 cm. In rezultatul histopatologic a reiesit ca formatiunea a fost benigna. Sfantul Nectarie ne-a ascultat rugaciunile din nou. Astazi in 01.10.2020 ziua de nastere a Sfantului Nectarie si la un an de la pelerinajul nostru in Grecia, sora mea si mama mea sunt in Grecia in pelerinaj, pentru slava si inchinare, urmand sa ajunga zilele urmatoare la Sfantul nostru drag Nectarie. Din nou zic: Bucura-te Sfinte al lui Dumnezeu Nectarie, ca ai adus mare fericire noua "Nectarinele". Slava lui Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfantului Nectarie si a tuturor Sfintilor.
  Iulia
  13.01.2021
  As vrea sa va povestesc si eu experienta mea in ceea ce il priveste pe Sfantul Nectarie. Ne doream un copil si am incercat aproape un an dar fara rezultat. In luna octombrie, am solicitat si eu pe pagina de facebook o sticluta cu ulei de la icoana Sfantului Nectarie, citisem ca multe femei care isi doreau copii si nu reuseau i-au solicitat ajutor sfantului.

  La sfarsitul lunii octombrie am aflat ca sotul are covid, ne-am izolat. In timp ce am fost izolati a ajus si uleiul de la candela Sfantului Nectarie impreuna cu acatistul si o iconita.bM-am bucurat foarte tare deoarece trecuse ceva timp de cand l-am solicitat si nu mai aveam speranta ca o sa vina. Am inceput sa citesc acatistul, iar la o saptamana am aflat ca sunt insarcinata. M-am entuziasmat foarte mult, cu gandul ca a fost ajutorul Sfantului.
  Din pacate, sarcina a fost extrauterina si a trebuit intervenit de urgenta. In salon am fost internata cu o colega. Am auzit ca a vorbit cu sotul ei si l-a intrebat ce face Nectaria. Dupa ce a incheiat apelul am intrat in vorba si am intrebat daca i-a pus numele fetitei dupa Sfantul Nectarie. Mi-a marturisit povestea ei, cum ca s-a rugat Sfantului sa ii ajute sa aiba un copil si si-a promis ca ii va pune numele dupa Sfantului Nectarie. Mi-a mai povestit ca a avut si ceva probleme de sanatate si tot cu ajutorul Sfantului a reusit sa le depaseasca, de asemenea sotul ei a fost in Grecia la Sfantul Nectarie.

  Am ramas placut impresionata. Si tind sa cred ca nu a fost o simpla coincidenta ca am cunoscut-o pe aceasta persoana. M-a incurajat si mi-a dat incredere ca daca o sa ma rog Sfantului cu siguranta ma va ajuta sa avem un bebe. Desi sunt trista pentru pierderea sarcinii, cred ca totul s-a intamplat cu un motiv si ca Dumnezeu are un plan cu noi si atunci cand o sa vina bebe o sa fie cu adevarat o binecuvantare. Aceasta intamplare imi da puterea sa trec peste evenimentul neplacut si sa ma rog in continuare Sfantului Nectarie si asteptam minunata veste.
  Alina
  13.01.2021
  Bună ziua, doresc să împărtășesc tuturor minunile pe care Sfântul Nectarie le-a săvârșit în viața noastră!

  Eram însărcinată cu băiețelul nostru mic, Eric Nectarie iar medicul sugera că prezintă Sindromul Down, astfel că într-o noapte mi-a aparut în vis un bătrânel mic de statură cu ochii verzi, spunându-mi ca băiețelul este sănătos și dacă îmi mai doresc Dumnezeu imi va dărui și o fetiță sănătoasă, dar să o numesc Maria Nectaria. Neștiind cine este, l-am strâns de mâini și privindu-l în ochi am întrebat dacă este vreun Sfânt sau diavolul, atunci Sfântul a disparut.

  A doua zi povestind prietenei mele visul, mi-a arătat Acatistul Sfântului Nectarie și era aceeași persoană care a apărut în visul meu.
  Mi-am dat seama că am greșit și mă rog, să mă ierte! A doua minune s-a întâmplat în luna august 2019, cand băiețelul mijlociu Ianis Alberto a prezentat o pareză la nervul 6 intraocular, fără a se ști cauza. Rugăciunile noastre au fost din nou ascultate de Sfantul Nectarie și Maica Domnului, astfel că după o lună a dispărut tot așa cum a și apărut, fără tratament.

  Mulțumim Sfinților, Arhanghelilor și Maicii Domnului, pentru rugăciunile către Bunul Dumnezeu, Domnul Isus Hristos și Sfântul Duh, Treimea Sfânta!
  Georgiana
  13.01.2021
  Buna ziua, doresc si eu a va impartasi ajutorul pe care l-am primit de la Sfantul Nectarie. La inceputul lui noiembrie dupa ce am aflat ca, cumnata mea urmeaza sa aduca pe lume un ingeras dar in acelasi timp mi-a zis ca nu se simte foarte bine si are niste dureri sub burtica, am zis in mintea mea ca am sa citesc Acatistul Sfantul Nectarie timp de 40 zile.

  Ea a descoperit ca acolo are un hematon. Merge la control periodic si i s-a zis ca bebele este bine si hematonul a inceput sa se mai micsoreze si durerile sa mai dispara. Abia are 2 luni dar sunt convinsa ca Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Sfantul Nectarie si toti Sfintii dragi o sa o ajute pana la final de sarcina si o sa nasca un bebe perfect sanatos si ea la fel o sa fie sanatoasa (o sa revin cu un mesaj dupa ce ea o sa nasca).

  Dar intre timp si pe mine nu a incetat Sfantul a ma ajuta, imediat dupa ce am terminat de citit 40 zile acastitul am fost sunata de sefa sa merg la munca ca voi avea o surpriza de Craciun. Am mers la munca si am primit contractul nedeterminat cu fabrica unde lucrez, la fel si viitorul meu sot, noi lucrand in aceeasi fabrica. Si o alta minune a fost pe data de 11 noiembrie de Sfantul Mina cand am primit vestea ca tata este chemat din nou la munca in aceeasi fabrica unde lucrez si eu( dupa ce a inceput perioada aceasta cu virusul, tatalui meu nu i s a mai prelungit contractul si a fost nevoit sa intre in somaj).

  Intotdeauna am zis si o sa zic cate zile voi avea " Nimic fara Dumnezeu".

  Multumesc din toata inima mea Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu ca tare M-a ajutat cand eram pe patul de spital( in urma unui accident de masina) . Multumesc Sfinte Nectarie, Sfinte Minasi, tuturor Sfintilor mei dragi care intotdeauna mi-au fost alaturi. Sa nu incetati niciodata sa va rugati pentru ca rugaciunile noastre mereu sunt ascultate, poate nu azi, poate nu maine dar atunci cand ne asteptam mai putin Doamne Doamnene trimite de Sus tot ceea ce noi avem nevoie. SANATATE SI CREDINTA MULTA.
  Alexandra
  13.01.2021
  O beneficiară a asociației la care lucrez a venit într-o zi plângând ca băiatul dansei pe lângă problemele grave de sanatate ale băiatului cu picioarele i-a apărut un nodul rumoare la gât. Doctorii erau îngrijorați de starea generala a tânărului sanatate. Am mers la Manaatirea Radu Vodă si cu lacrimi l-am rugat pe Sfântul meu drag Nectarie, care îmi este mereu aproape, sa il ajute pe tânăr. Am luat ulei, doamna a primit de la noi și acatistul cu Icoana Sfantului Nectarie.

  După 2 saptamani in care mama s-a rugat zilnic, băiatul s-a uns cu ulei de 2 ori pe zi a dormit cu Icoana lângă perna, nodulul s-a micșorat, aproape ca nu se mai vede. Slava Domnului pt toate! Grabnic ajutător este Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Spiridon.

  O altă minune, printre zeci de alte ocazii cand mereu a fost aproape, este ca un prieten drag de familie de multi ani isi dorea să fie hirotonit ai după multe rugăciuni la Radu Vodă, Sfantul Nectarie a intervenit și a aranjat lucrurile minunat, dovedind încă o dată că răbdarea este mereu încununată. In ziua in care am primit acasă Icoanele pictate pe lemn ale Sfinților Nectarie si Efrem cel Nou părintele meu m-a rugat sa citesc acatistul Sfantul Efrem.

  Sa nu aveti ezitări, Sfintii sunt mereu langa noi, ne ajută si ne iubesc.
  Alexandra
  13.01.2021
  Mulțumesc Sfântului Nectarie pentru ajutorul Sau la nasterea fetitei mele. Am avut o nastere traumatizanta cu ruptura uterina dar Sfantul Nectarie ne-a salvat pe amandoua. Sfântul Nectarie vegheaza asupra familiei mele de cand ne am cunoscut prima data.
  S.D.
  13.01.2021
  Vreau să vă marturisesc cea mai mare minune a Sfântului Efrem cel Nou și a Sfântului Nectarie din viaţa mea şi a soţului meu. Șase ani de așteptare, nenumărate analize, tratamente și nu reușeam să rămân însărcinată. Eram disperată, gândindu-mă că nu voi avea niciodată binecuvântarea de a-mi strânge la piept propriul copil. În urma unei investigații s-a descoperit că sufeream de infertilitate tubară, după îndepărtarea chirurgicală a trompei afectate, soluția finală era fertilizarea in vitro. Un verdict, din cauza căruia uiți sa mai respiri pentru câteva secunde. Dar mare și minunată este puterea Sfinților de a mijloci pentru noi înaintea Domnului!

  Auzisem că Sfântul Efrem a ajutat multe femei să își împlinească visul, așa că am plecat la mănăstirea Radu Vodă, și m-am închinat la moaștele Sfântului Efrem cel Nou și ale Sfântului Nectarie, iar timp de 40 de zile am citit acatistul Sfântului, nădăjduind într-o minune. Şi, după două luni, am rămas însărcinată și am născut un băieţel, botezat Efrem și doi ani mai târziu, s-a născut Nectarie. Ambii mei prunci, au fost zămisliți în urma multor rugăciuni și cu ajutorul Sfinților mei dragi. Îi mulțumesc din suflet Maicii Domnului (icoana "Siriaca"), Sfântului Efrem cel Nou și Sfântului Nectarie pentru că mi-au îndeplinit cea mai arzătoare dorință, cea de a deveni mamă!
  Ioana
  13.01.2021
  Bună ziua. Ma numesc Ruxandra Ioana și sunt din Baia mare. Vreau sa va spun minunea făcută de Sfântul Nectarie și Maica Domnului cu mine.

  Am inceput școala de șoferi în august și primul examen de teorie l-am avut în octombrie și bineînțeles l-am văzut. La fel și a 2-a și a 3-a oară . Doar că a 3-a oară am inceput sa plâng și să spun că Sfântul Nectarie și Maica Domnului nu vreau sa m ajute. Am spus atunci că nu mai zic acatistul sfântului și nu mă mai rog măicuței și gata.

  Noroc că soțul meu ma temperat și mi-a ridicat moralul și nu mă lăsat să întrerupt acatistul și am continuat. Așa că azi am fost pentru a 4-a oară la sala și cu ajutorul Sfântului Nectarie și a Maicii Domnului, am luat sala cu 26. Ii mulțumesc Sfântul Nectarie și Maicii Domnului pentru că nu m-au trecut cu vederea chiar daca eu am încetat să sper și să cred pentru câteva momente. Fara ei nu știu ce mă făceam.

  O alta minune sau ajutor primit de la Sfântul Nectarie și Maica Domnului este cu băiatul cel mai mic, Nikolas Ioan. Am inceput sa citesc minunile Sfântului Nectarie și am început să citesc acatistul Sfântului. După câteva zile am văzut pe pagina de Facebook Sfântul Nectarie și Sfântul Ioan Rusul că se trimite prin posta ulei sfințit de la mănăstirea Radu Vodă din București și am cerut și eu pentru băiatul meu. Nikolas vorbea mai greu, nu voia să spună și acum după ce l-am dat cu ulei de la mănăstirea Radu Vodă și am citit acatistul Sfântului a început să lege sa spună mult mai mult.

  Le mulțumesc din suflet pentru ajutor in toate , Sfântul Nectarie și Maicii Domnului.Nădăjduiți și rugativa cu credință pentru că va ajuta in orice problema. Nasul meu a fost inconștient și intubat la ATI infectat cu acest virus dar având și alte boli, afla de starea de sănătate a lui am cerut ajutorul Sfântului Nectarie și Maicii Domnului și după 2 zile și-a revenit și acum e bine.

  Rugativa cu credință și cereți ajutor Sfântului Nectarie și Maicii Domnului pentru orice problema zi se rezolva fara să îți dai seama.
  Raluca
  13.01.2021
  Ma numesc Teodorescu Raluca Maria și sunt din Gura Humorului. Vreau sa va spun minunea făcută de Sfântul Nectarie și Sfanta Ecaterina cu mine. Am aflat cu bucurie că va fi o slujbă de priveghere pentru Sfânta Ecaterina, unde se vor aduce și Părticele din Moaștele Sfântului Nectarie, la Frasin, o localitate învecinată. M-am dus și eu și deși am ajuns mai la urmă Sfântul a îngăduit să stau foarte aproape de El. În noaptea următoare am plecat la Brașov, doream locul din spate unde stăteam de obicei dar, prietena mea pur și simplu nu a vrut să mă lase pe mine acolo, am cedat repede deși eram supărată că nu voi sta comod.

  Cu 5 km înainte de Bacău am avut un accident de mașină, șoferul nostru a tăiat curba și ne-a izbit de un Trailer care transporta mașini Sfântul a avut grijă (aveam centura, colega din spate nu a fost atât de norocoasă, abia au scos-o cei de la SMURD de acolo) priveam cu stupoare totul. Atunci am înțeles de ce Sfântul m-a lăsat să stau lângă el deoarece mi-a dat putere și minte, am sunat imediat la 112 și în timp ce vorbeam cu doamna de acolo vorbeam și cu șoferul să scoată mașina de pe sensul de mers, din carosabil deoarece șoferul meu se blocase emoțional i-am explicat rapid că următoarea mașină îl va Face sandwich deoarece mașina noastră rămăsese oblic pe sensul de mers, iar farurile băteau în câmp, 2 minute mai tarziu a apărut un jeep care exact asta ar fi făcut Sfanta Ecaterina m-a ajutat apoi să ajung cu bine acasă și cu Sfântul Nectarie mai am două întâmplări de suflet pe care nu le pot spune aici, cu drag vă sfătuiesc să apelați la acest Sfânt deoarece este grabnic ajutător.
  Alexandra
  13.01.2021
  Ca de fiecare data Sfantul Efrem cel Nou si cu Sfantul Nectarie impreuna cu Maicuta noastra Sfanta m-au ajutat si de data asta. Cand incepuse sa-i fie foarte rau sotului, i-am dat cu ulei sfintit de la Sfantul Nectarie si m-am rugat lor iar minunea s-a savarsit extraordinar de repede ca si cum nu ar fi fost nimic. De foarte multe ori m-au ajutat Sfintii si Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, niciodata nu am ramas fara de ajutor. Slavit sa fie Domnul in Sfintii Lui. Rugati-va ca sigur va ajuta. Craciun binecuvantat tuturor. Domnul sa fie cu voi cu toti.
  Maria
  13.01.2021
  Tot timpul Sfantul Nectarie vine in ajutorul nostru dacă il chemăm din toata inima si cu credinta. Asa a făcut si cu mine. Am avut mari probleme medicale cu mama si tatăl meu si m-am rugat Sfantului care nu a întârziat sa-i ajute si sa le aduca vindecarea. Si eu sufăr de tiroida Hashimoto si am stări destul de neplăcute, dar il chem in ajutor pe Sfântul Nectarie si el vine in graba si ma ajuta. Multumesc dragului meu Ierarh Nectarie. Bucurate Sfinte Nectarie mare facatorule de minuni. Slava lui Dumnezeu pentru toate. Multumesc si Maicii Domnului si celorlalti Sfinți.
  Elena
  13.01.2021
  Vreau sa marturisesc o minune a Sfantului Nectarie care s-a petrecut anul acesta. Pe 1 aprilie 2019 verisoara mea, Melania, o tanara interpreta de muzica populara in varsta de nici 20 de ani a fost diagnosticata cu tumora parafaringian benigna si de atunci viata ei s-a schimbat complet. A fost un an foarte greu pentru ea. Totul a inceput treptat cu mici probleme de sanatate care pe parcurs s-au accentuat provocand adevarate probleme.

  Din pacate sistemul medical din Romania nu a fost promitator, astfel ea a fost expediata de la un spital la altul, in diferite orase, dar nimeni nu se baga sa opereze. Dosarul cu toate analizele ei a fost trimis si la Paris, la cei mai buni medici, urmand sa plece si acolo in caz ca primea acceptul pentru operatie. Nimic nu se intampla si mereu ramanea dezamagita de tot ce ii se spunea. A fost totusi optimista si mereu a luptat. Ce mi-a placut mult la ea era faptul ca zambea, desi totul parea in zadar. Apoi a aparut si problema cu acest virus (COVID-19) care a mai ingreunat situatia. Atat eu, familia cat si apropiatii ei ne-am rugat Lui Dumnezeu si Sfintilor(Sfantului Nectarie-acatist 40 zile) pentru rezolvarea acestei probleme de sanatate.

  Acum pe sfarsit de an 2020 a reusit sa se opereze tot la noi in tara, mai precis la Bucuresti, la un medic extraordinar de bun si cu suflet mare. După intervenție, vocea ei dispăruse pentru cateva zile, iar Sfantului Nectarie a fost Cel care I-a readus-o datorită ungerii cu sfântul Mir din manastirea unde se află Moaștele Sfântului. Vreau sa va spun ca verisoara mea draga, Mela mea s-a nascut a 2 oara, operatia a fost un succes, iar acum se recupereaza incetul cu incetul si este mult mai bine. Imi doresc din tot sufeltul sa poata canta din nou, sa fie din nou ea, fericita si implinita. Aceasta minune a schimbat-o si a maturizat-o complet, vede viata altfel, iar rugaciunea de multumire este nelipsita. Am promis Sfantului Nectarie ca voi scrie minunea daca va avea rezolvare.

  MELANIA:''Drag muritor...Sfântul Nectarie face minuni, roagă-te Lui și viața ta va prinde contur Vorbește cu Dumnezeu exact cum ai vorbi cu aproapele tău, El îți cunoaște inima...''

  ''Pe steaua cea nou răsărită a Ortodoxiei şi cetatea cea nou zidită a Bisericii să-l lăudăm întru veselia inimii, că proslăvit fiind prin lucrarea Duhului izvorăşte harul nestricăcios al tămăduirilor celor ce strigă: Bucură-te, Sfinte Părinte Nectarie. ''(condacul Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina)
  A.
  13.01.2021
  Cu rugăciune Sfantului Nectarie mereu, m-am simțit mai bine, mult mai liniștită si mai puternică ca pot trece peste orice obstacol. Dar cel mai "vizibil" să zic a fost atunci când in Ajunul Crăciunului m-am rugat si speram așa mult sa poată ajunge acasă în România, pachetul trimis pentru familia mea, cadoul de Crăciun pentru fratiorul meu mai mic care aștepta nerăbdător ca orice copil pe Moș Crăciun.

  Fiind ceva restricții la granițe datorită pandemiei, lucrurile păreau foarte greu accesibile, si inima îmi era foarte supărată, pentru al doilea an consecutiv cadoul pentru fratiorul meu iar nu îl va bucura de Crăciun, ceea ce pentru mine este totul fratiorul meu, inima mea. Deși nu sperăm sa ajungă pachetul decat după Crăciunul sau la finalul Crăciunului, pentru ca asa cum am zis erau restricții, simt și sunt ferm convină ca Sfantul Nectarie ma ascultat și mi-a văzut inima necăjita si a făcut posibilă toată bucuria aceasta, iar pachetul a ajuns la fratiorul meu in ziua Crăciunului cum a fost mai frumos, când nici nu se aștepta.

  Pe lângă această minune au mai fost si altele personale de suflet și au fost rezolvate de către Sfantul Nectarie. Rugați-vă mereu la el, este acolo, ne aude ,ne ajută, ne ascultă. Sănătate tuturor!
  Cosmina
  13.01.2021
  Vreau sa multumesc Sfantului Nectarie pentru grija si ajutorul daruit in acest an greu. M-a ajutat mereu cand l-am chemat in rugaciune, m-a ajutat la un examen foarte greu si de asemenea mi-a fost alaturi cand am trecut prin acest virus. Iti multumesc Sfinte Nectarie si nevrednica sunt de toate aceste daruri frumoase insa nesfarsita este mila si iubirea parinteasca a Tatalui Ceresc!
  Ana
  13.01.2021
  Vreau sa va impartasesc si eu ajutorul pe care l-am primit de la Dumnezeu, Maica Domnului, Sfantului Mina, Sfantulu Ioan Rusul, Sfantului Nectarie. Acum aproximativ 2 ani am aflat ca am helicobacter-bacteria care este foarte mult raspandita intre noi, de multe ori fara sa stim. Desi am facut tratamentul obisnuit de doua ori, nu mi-a trecut, pana intr-un tarziu, in vara anului 2020, cand am inceput sa citesc acatistul Sfantului Ioan Rusul 40 de zile. In acest timp am luat si tratamentul prescris de medic-a treia oara, m-am uns cu ulei de la Sfantului Nectarie, am baut si ceaiuri pentru stomac, iar dupa 6 saptamani, cand mi-am refacut analizelpe,acestea au iesit negative. Inca din prima zi de cand am inceput sa ii citesc acatistul Sfantui Ioan Rusul l-am simtit prezent in viata mea, aceasta mi-a intarit credinta ca ma voi insanatosi. Eu sunt sigura ca Maica Domnului si sfintii au fost cei care au mijlocit la Dumnezeu si m-au facut bine. Multumesc Domnului, Maicii Preacurate si Sfintilor Sai pentru dragostea si ajutorul Lor.
  Emilia
  13.01.2021
  Vreau sa mărturisesc și eu cum l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie. În anul 2002 mama mea a fost diagnosticata cu cancer gradul 1. O cunoștință, o femeie credincioasa care era mama unei monahii a sfătuit-o pe mama mea sa citească acatistul Sfântului Nectarie, acatist pe care l-a dat împrumut mamei să-l citească câteva zile, urmând sa-l restuie deoarece în acea perioada acatistul Sfântului Nectarie se găsea mai greu. Mama a citit acatistul și s-a vindecat. Datorita acestei femei am ajuns sa îl cunoaștem pe Sfântul Nectarie. Am ajuns și la București pentru a ma închina la moaștele Sfântului, o data am mers împreună cu doamna are i-a împrumutat mamai acatistul. Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie Mare Făcător de minuni.
  Catalina
  13.01.2021
  Ii mulțumesc din suflet Sfântului minunat Efrem! În această seară a îndeplinit o dorință care a adus mare bucurie fiului meu! Ne ajută mereu, ori de câte ori Ii cerem ajutorul! Fii mereu alături de noi, Sfant bun!
  Florentina
  14.01.2021
  Când mi s-a întâmplat sa fac în pat împreună cu soțul a fost foarte jenant, am plâns o noapte întreagă cu Sfântul Nectarie în brațe și cu Maica Domnului pana mă luat somnul ghemuita și cu gândul ca dacă nu mă fac bine aveam sa renunț la viață de familie. A doua zi am mers sa cumpăr pampers cred ca va închipuiți ce am putut simți. Din fericire Dumnezeu a îngăduit ca prin Sfântul Nectarie și Maica Domnului eu sa mă fac bine și sa numai fiu nevoită sa port pampers. Îmi era frica sa beau apa multa, sa mănânc pepeni, sa adorm și sa merg sa dorm la alte persoane. A fost foarte greu dar cât am fost acasă mă rugam sa mă fac bine dar poate nu atât de profund și atât de afectata ca atunci când mam măritat. Poate Dumnezeu aștepta acea rugăciune profunda și acel moment sa îmi aducă o mare bucurie și o mare binecuvântare, un soț minunat și vindecarea bolii mele. Sa ne rugam din suflet ca niște copii, Dumnezeu vrea inimi și rugăciuni de copii. Slava Lui Dumnezeu ca a îngăduit ca eu sa mă fac bine după atâta timp. Mulțumesc Sfântului Nectarie și Maicii Domnului pentru a lor bunătate.
Comments are closed.